В новините
 
28.05.2009 17:09   Новината е видяна 4937 пъти
Община Бургас не е забавяла субсидирането на спортните клубове

Зам.-кметът на община Бургас Красимир Стойчев и началникът на отдел „Спорт” Веселина Деведжиева се срещнаха с ръководителите на няколко местни спортни клуба.

Повод за срещата беше твърдението на техните треньори и президенти, че Общината е забавила изплащането на субсидиите им за 2009 г. Присъстваха представители на 7 от 51 спортни клуба в Бургас: клуб по плуване „Бриз”, клуб по плуване „Черноморец”, клуб по плуване „Метропол”, клуб по плуване „Започни да плуваш”, клуб по водна топка „Черноморец”, клуб по гребане „Лукойл Академик” и клуб по класическа борба „Черноморец”. Като председател на Обществения съвет по спорт в Бургас на срещата присъства шефа на родната федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев.

Зам.-кметът Красимир Стойчев припомни на присъстващите, че през 2009 г. бюджетът на бургаския спорт е 850 000 лв., от които 442 000 лв. са пряка субсидия за клубовете, а останалите са предвидени за организиране на различни състезания. За сравнение през 2007 г. общата рамка е била 450 000 лв. Бургаската е една от малкото български общини, които през трудната настояща година увеличава парите за спорта, в сравнение с миналата.

Бюджетът за спорт тази година беше одобрен от Общински съвет - Бургас по-късно, в сравнение с миналата. На 26 май изтече срокът, в който областният управител можеше да обжалва приетото от местния парламент решение. Още на следващия ден Община Бургас извърши превода на първия транш от субсидиите.

По време на срещата представителите на протестиращите клубове признаха, че субсидията им от Държавна агенция за младежта и спорта също е била забавена.

Красимир Стойчев изслуша техните аргументите и се ангажира от началото на юни да дапочне изплащане на суми и от втория транш. Той призова техните треньори и президенти да имат още малко търпение, тъй като Общината степенува разходите си в съответствие със своята антикризисна програма. Освен всичко друго в момента местната власт в Бургас покрива /там, където е необходимо/ разликата в намалените от правителството средства за издръжка на училищата.

Председателят на Обществения съвет по спорт в Бургас Антон Коджабашев изцяло подкрепи политиката на Община Бургас в областта на спорта.

 





Ключови думи: Красимир Стойчев, Веселина Деведжиева, спортeн клуб, Бриз, Черноморец, Метропол, Антон Коджабашев,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |