В новините
 
29.05.2009 16:12   Новината е видяна 4175 пъти
Пръст от Света гора вграждат в бъдещия храм в Крайморие

На 1 юни по покана на кмета Димитър Николов в Бургас ще гостуват български монаси от Света гора, водени от игумена на манастира „Свети Георги Зограф" архимандрит Амвросий.
Повод за посещението им е първата копка за изграждане на православния храм „Свети Пимен Зографски" в квартал „Крайморие”. Заедно с Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и кмета Николов те ще вземат участие в полагането на основния камък на църквата.
Монасите поемат ангажимент, когато градежът напредне, да изпратят дялани камъни и земна пръст от самата Света гора, които да бъдат положени в основите на храма.
„Свети Георги Зограф" в Света гора е населяван от монаси от България от дълги години. Архивите му съдържат стотици славянски и гръцки ръкописи, както и над 10 хиляди печатни издания. В Зографския манастир „Паисий Хилендарски” завършва скъпоценната за всеки българин книга „История Славянобългарска".




Ключови думи: монаси, Света гора, Свети Георги Зограф, архимандрит, митрополит Иоаникий,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |