В новините
 
04.06.2009 06:49   Новината е видяна 6476 пъти
„Европейски градове срещу наркотиците” се срещат на Балканска конференция в Бургас

Отдел „Здравеопазване и превенции” при Община Бургас и Балкански офис на организацията ECAD /Европейски градове срещу наркотиците/ са организатори на VI Балканска конференция на градовете членове на ECAD. Темата на форума тази година е „Мениджмънт на програмите в сферата на употребата на наркотични вещества ”. Конференцията ще се проведе в рамките на два дни в хотелски комплекс „VIP Zone” край град Созопол. Откриването ще е в 14.00 часа на 4 юни.

В Балканската среща ще вземат участие експерти, политици и специалисти на международно и национално ниво, представители на общински и държавни структури, НПО, работещи в областта на превенцията на употребата на наркотични вещества.

ECAD е неправителствена организация, създадена в Швеция с идеята да допринесе за развитието на борбата срещу дрогата с демократични средства. Балканският офис на организацията е базиран в Бургас и е подкрепян активно от ръководството на местната Община. Негов директор е д-р Ивайло Димитров. Под негово ръководство е подготвен проект за здравно образование в и извън училищна среда по метода „Връстници обучават връстници”, с който ECAD кандидатства за финансиране пред Европейската комисия.

По време на конференцията за първи път в Балканския регион ще бъде демонстриран професионален поглед за менажиране на програмите за превенция на употребата на наркотични вещества сред младите хора.

Почетен гост на събитието ще бъде г-н Йорген Суидън - директор на Борда на директорите на ECAD.  Интересът към събитието е изключително голям, като освен представители на администрациите и професионалисти от 12 български града, специално пристигат зам.-кметът и председателят на общинския съвет на гр. Сараево, ръководителят на Турския мониторинг център за наркотици и наркомании в Анкара, директорът на главна дирекция „Социално подпомагане” в Община Букурещ, ръководителят на Отдел „Младежки дейности” на Община Ниш.






Ключови думи: наркотици, превенция, конференция,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |