В новините
 
05.06.2009 09:17   Новината е видяна 9078 пъти
Марина холидей клуб посреща майстори на палката от цял свят

52-ма диригенти от 24 държави посрещна поморийския хотел Марина Холидей клуб. В продължение на 12 дни те ще показват уменията си пред авторитетно жури в първото издание на Международния конкурс за оперни диригенти „Син Дунав”.

Специално за своите звездни гости от Марина Холидей Клуб подготвят Българска вечер, в която ще промотират страната ни като туристическа дестинация с богато културно наследство.
 
Директорът на Оперно филхармоничното дружество в Бургас Александър Текелиев обясни, че участниците ще се изявяват в три тура. В първия сръг всеки кандидат ще изтегли жпебий коя част от коя опера да изпълни.

Кандидатите ще избират между „Сватбата на Фигаро” и „Селска чест”. 18 от най-добрите ще продължат във втория кръг, на който ще дирижират отново чрез жребий някоя част от „Кармен”. Допуснатите в третия кръг ще трябва да се справят с „Бохеми” на Пучини. На финала ще отидат 4-ма, които вече пред публика ще изпълнят по едно от четирите действия на „Бохеми”. Галаспектакълът ще бъде на 12 юни.

Туровете за младите таланти вече са в разгара си, конкуренцията е голяма, защото освен статуетка и парична награда, призьорите ще получат и ангажименти в престижни оперни театри в чужбина.

За да излязат свежи пред журито, сме осигурили на участниците релакс в спа центъра, вана с луга или морска сол, финландка сауна и класически масаж, ни разкриха от хотела. Част от диригентите се вслушвали в медицинските лица на спа центъра и са се подложили на индивидуално изготвено спа меню, в съчетание със здравословно хранене.

От екипа на хотела споделиха, че повечето от майсторите на палката обаче  прекарвали свободното си време около басейна и в ресторант-барбекюто на хотела. Варварският сач бил един от най-предпочитаните специалитети за изтънчените диригенти, а след неуспешния опит да приемат питие като нашенската ракия, поръчвали предимно Шардоне или Розе.

Снимка:
Антъни Армори, управител на австрийската импресарска агенция B.D.M.I. и съпругата му Елена Платон са впечатлени от престоя си в България, от топлото посрещане и прекрасните условия за отдих в Марина Холидей Клуб


Автор: Росен Топкаров
в-к ФАКТОР





Ключови думи: диригенти, жури, оперни диригенти, Оперно филхармонично дружество,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |