В новините
 
10.06.2009 21:07   Новината е видяна 3830 пъти
Председателката на Общински съвет Бургас гази грубо Правилника, според ПП Атака
Иде лято и поради факта, че няма да има Карнавал, който и без друго беше тъпо замислено мероприятие, известен брой бургазлии се преоблякли като политици и играят на Кметски Екип и Общински съвет.
В декларация-обръщение на групата на ПП Атака се номинира най-добрият маскен костюм - Сегашният Кмет в ролята на предишния.
Радва фактът, че качествен журналист като Стоян Иванов се е върнал към епистоларната форма на контакт с обществото, която форма несъмнено е неговата сила.
Обаче победителите от ПП Атака да не забравят, че сами си надигнаха полите на шлифера отзад.

Ето и оригиналния текст на Стоян Иванов - ПП Атака:

Уважаеми колеги от Общински съвет – Бургас,

свидетели сме на безпрецедентен опит Общинският съвет да бъде принизен и неглижиран като самостоятелен орган на местната власт, избран от над 100 000 бургаски граждани да защитава техните интереси, особено при стопанисването и разпореждането с общинското имущество и общинските финанси. Нещо повече – погазен бе грубо Правилникът за организацията и дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация на Община Бургас. За съжаление този опит и това погазване се правят не от друг, а от самия председател на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова. В края на миналото заседание г-жа Маджарова обяви датата и мястото за провеждане на следващото заседание, а именно – 18 юни, БСУ. Преди няколко дни обаче

г-жа Маджарова самоволно промени изтегли датата на заседанието със седмица напред, без предварително да се консултира с групите общински съветници, дори без да благоволи да информира ръководителите на групи и заместник-председателите на Общински съвет – Бургас за това свое намерение.

      Мотивите за това еднолично решение на г-жа Председателката до ден днешен си остават дълбоко неясни, вътрешно противоречиви и неубедителни.

В различни разговори с нея те варираха така:

   1. “Кметът иска”;

   2.    “Има важни и много спешни две точки”

   3. “Да са свободни общинските съветници да си правят кампанията за парламентарните избори”.

      По първия мотив ще припомним на уважаемата г-жа Маджарова, че тя е Председател на Общинския съвет, а не секретарка на уважаемия г-н  Димитър Николов. И Общинският съвет е не просто самостоятелен орган на местната власт, но има и контролни функции спрямо Кмета и неговата администрация. Впрочем Общински съвет – Бургас като цяло и групата на “Атака” в частност многократно са доказвали умението си да работят конструктивно и делово с г-н

Димитър Николов и неговата администрация, без да се налага да газят собствениците си правилници и наредби.

      По втория мотив ще се позовем отново на Правилника, който дава възможност на г-жа Председателката да свика извънредно заседание. Тя можеше да го направи още миналата седмица и щеше да получи нашето разбиране и подкрепа, ако точките наистина са толкова спешни.

      По третия мотив коментарите са излишни, ще оставим нашите съграждани и избиратели да ги направят.

      В резултат на самоволните действия на г-жа Маджарова и злоупотребата с точка в Правилника, даваща и възможност да пренасрочва заседанията, се получи следната грозна картинка:

      Постоянните комисии на общинския съвет получиха много от материалите, по които трябва да вземат решения, не три дни предварително, както е по Правилник, а в същия ден или дори буквално по време на самото си заседание. Общинските съветници гласуваха, без да имат никаква практическа възможност да се запознаят с документите, тоест “на сляпо”. Припомняме, че става въпрос за решения за разпореждане с общинско имущество и средства на стойност стотици хиляди левове! Припомняме също, че по подобен начин бяха прокарвани много решения на Общински съвет – Бургас по времето на Йоан Костадинов и точно тези решения доведоха до загуби на пари и имоти за десетки милиони левове.

      Специално на уважаемия г-н Димитър Николов, Кмет на Община Бургас,

ще припомним, че в разговор с общински съветници от “Атака” заяви, че няма нищо против заседанието на Общинския съвет да е на редовната си дата – 18 юни. Поради което информацията, че се обажда на други общински съветници и ги убеждава непременно да отидат на заседанието на 11 юни, изглежда меко казано странна от морална гледна точка. Няма да припомняме, че заради подобни действия на бившия кмет и общински съвет неотдавна на  г-н Николов се наложи да се обяснява в медиите как е гласувал като общински съветник по прословутата сделка за Колодрума и защо общинската собственост там бе намалена от 66 на двайсетина процента, тоест има огромен риск Община Бургас да загуби няколко десетки милиона лева.

      Групата на “Атака” декларира, че ще продължи да работи конструктивно и делово с колегите си от Общински съвет – Бургас, с Кмета и неговата администрация, но остро ще се възпротиви на всеки опит да бъдат върнати старите порочни практики решенията на Общинския съвет да се взимат прибързано и на тъмно. И тъй като всички вие, уважаеми колеги общински съветници, декларирахте абсолютно същото намерение в началото на мандата,

                  ВИ ПРИЗОВАВАМЕ:

     Нека защитим авторитета и правомощията на Общински съвет – Бургас, да спазим Правилника си за работа и да изпълним съвестно задълженията си като общински съветници, като се явим на заседание на първоначално обявената редовна дата 18 юни, а не на самоволно натрапената 11 юни.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |