В новините
 
22.06.2009 14:23   Новината е видяна 4835 пъти
Започна изграждането на канализация в бургаския квартал „Победа”

От 22 юни започнаха строителните дейности по изграждане на канализация в бургаския квартал „Победа”. Стартът бе даден от кмета на Община Бургас Димитър Николов, който направи първа копка на обекта.

На събитието присъстваха още заместник – кметът по строителство Костадин Марков, териториалният директор на „Възраждане” Магдалена Манолова, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, общински съветници и жители на квартала.

„Финансирането на проекта не поема изграждането на домовите отклонения, затова Община Бургас отпуска допълнителни средства на стойност 400 000 лв. за тяхното реализиране. Срокът за приключване на строителните дейности е до края на годината”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Той допълни още, че канализацията ще бъде за отвеждане на отпадъчните, битови и дъждовни води, с което условията за живот в квартала значително ще се подобрят.

Бенефициент на проекта за изграждане на канализацията в кв. „Победа” е Община Бургас. Той е част от проекта „Интегриран воден цикъл на град Бургас” по Програма ИСПА на ЕС. Стойността на целия проект е около 1 600 000 евро.

Проектът предвижда в бургаския квартал „Победа” да бъде изградена канализационна мрежа с обща дължина над 6 500 м. Тя ще обхване общо 24 улици в квартала.

Изграждането й ще има силен екологичен ефект, тъй като ще защити езеро Вая и Черно море от замърсяване с необработени канализационни отпадъчни води, ще подобри качеството на подземните и надземни води, както и събираемостта на отпадните води. 

 





Ключови думи: изграждане, канализация, бургаски, квартал, Победа, строителни, дейности, Община, Бургас, води,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |