В новините
 
23.06.2009 08:17   Новината е видяна 6203 пъти
Синдикатът на българските учители подписа предизборно споразумение

Синдикатът на българските учители подписа предизборно споразумение с лидерите на ГЕРБ – Цветан Цветанов, НДСВ – Симеон Сакскобургготски, ЛИДЕР-Кънчо Филипов и Обединение на патриотичните сили – Юлий Абаджиев, с което лидерите на политически партии, движения и коалиции поемат следните анагажименти:

поставянето на училищното образование и предучилищно възпитание като основен приоритет на Правителството, чрез мерки и политики, залегнали в законите за държавния бюджет – 2009 до 2013 г., националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка и др. нормативни актове.
от 01.09.2009 г., чрез акт на Министерски съвет, да се разреши ползването на задържаните 10% от средствата за системата на средното образование (чл. 17 от ЗДБРБ2009 г.), определени със Закона за държавния бюджет за 2009 г.
в размките на бюджетната 2009 г. да бъде въведена изцяло Програмата за кариерно развитие на педагогическите кадри.
Развитие на програмното финансиране на средното образование да се отрази в държавните бюджети за 2010-2013
В Закона за държавния бюджет за 2010 г. за средното образование да бъде осигурен единен разходен стандарт в размер на 1790 лв. за дете/ученик
Да бъдат осигурени поддържащата и надграждащата се професионална квалификация на педагогическите кадри съгласно чл. 228, а от Кодекса на труда и т.т. 8 и 30 от Колективния трудов договор за системата на народната просвета от 30.06.2008 г.
Да се възстановят реалният социален диалог и партньорството в съгласие с европейските норми за социален диалог и партниране (Европейски съвет, Брюксел, 4-5 ноември 2004 г.), за да бъде гарантирано успешното развитие на образователната система на всички равнища и във всичките и структури.
 

     Очаква се споразумението да бъде подписано и от лидерите на БСП, Синята коалиция и Зелените.

Ключови думи: лидери, образование, възпитание, бюджет, развитие, съвет, социален, диалог,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |