В новините
 
25.06.2009 08:05   Новината е видяна 5588 пъти
Бургас - ОДОБРЕН ИНОВАТИВЕH ПРОЕКТ ЗА ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР В БЪЛГАРИЯ

Проектираният от GMW “Strand Burgas”, получава разрешение за строеж
Нов търговски център в Бургас, България, „СТРАНД” получи разрешение за строеж от община Бургас. 
Проектиран от GMW Architects, проекта е първият ‘открит’ мол в страната, както и първият български лайфстайл център. Мекият крайморски климат на Бургас стои зад идеята на проектантите да разположат търговските площи около три пешеходни зони, пресъздаващи атмосферата на централна търговска улица.  Този тип търговски центрове са екологично по-ефективни, тъй като консумират по-малко електроенергия от традиционните ‘затворени’ молове.  Друго съществено предимство е техния лайфстайл фокус – голяма част от площите са заделени за развлечения и услуги.  Пешеходните алеи са място където бургазлии могат да се насладят на топлото черноморското слънце и бриз.  Предвидени са навеси които да предпазват от дъжд и да дават убежище от летните горещини. Тази нова за България концепция вече привлече вниманието на голям брой международни търговски вериги и получи признание на международното изложение MAPIK в Кан, Франция.
При проектирането, GMW работи в тясно сътрудничество със своя клиент ЗЕТ БИ ЕС ЕООД и с местния консултантски екип с ръководител арх. Нягулов. Работата по строежа ще започне през лятото на 2009.  Целта е центъра да отвори врати през ноември 2010.
Пол Шеден, главен архитект на проекта каза: “Проекта е много различен от наскоро построените молове в България.  Уникален и първи по рода си в страната, Странд отразява философията на GMW Architects за хармонично съчетание на практичност, себестойност, стил и максимално оползотворяване на природните дадености”




Ключови думи: разрешение, строеж, търговски център, Бургас, СТРАНД, лайфстайл,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |