В новините
 
07.07.2009 22:21   Новината е видяна 4138 пъти
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД КОРПОРАТИВНАТА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

Най-актуалните европейски политики, вижданията на Европейската комисия, добрите практики на редица компании в сферата на корпоративната социална отговорност и корпоративното управление бяха обсъдени на днешната международна конференция „Предизвикателства пред корпоративната социална отговорност”. Организатори на събитието бяха Асоциация на индустриалния капитал в България и Асоциация на директорите за връзка с инвеститорите в България.

     По  време на събитието бяха изложени различни гледни точки към взаимоотношението  между успешния бизнес и социалното благоденствие. Участниците се обединиха  около мнението, че мерките на бизнеса, определяни като корпоративна социална отговорност, следва да бъдат разглеждани като доброволна инвестиция, а не като разход за бизнеса. Огласявайки собствените си добри намерения в социалната и екологичната сфера при утежнените за всички условия на финансова и икономическа криза, бизнесът привнася спокойствие в обществото и създава устойчивост в развитието.

     Председателят на УС на Асоциация на индустриалният капитал в България господин Васил  Велев в своето изказване, сподели  че: „Корпоративната социална отговорност се приема като форма за дългосрочно  корпоративно управление, извело стандартите за ръководство на по-високо от правната принуда ниво, и представлява система за регулиране на отношенията между фирмата и обкръжаваща среда. Споделените идеи на корпоративната социална отговорност ще приобщят икономически активните структури у нас към ценностите на обединена Европа като интегрират етични норми в бизнес процесите.”

     Участниците в конференцията бяха поздравени от президента на РБългария г-н Георги Първанов.

     Конференцията бе заключителна проява от проект „  Укрепване капацитета на структурите  на гражданското общество за подобряване  на корпоративното управление и развитие на корпоративната социална отговорност”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.




Ключови думи: социална отговорност, корпоративно управление, Асоциация, капитал, България,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |