В новините
 
14.07.2009 09:03   Новината е видяна 3265 пъти
Финландски фирми проявяват интерес към „Супер Бургас”

Кметът на община Бургас Димитър Николов прие за протоколна среща посланика на Финландия у нас Негово Превъзходителство Кауко Ямсен. Дипломатът съобщи, че фирми от северната страна, работещи в областта на водопречистващите екотехнологии, се интересуват дали биха могли да се включат в реализацията на големия инфраструктурен проект за отваряне на града към морето, наречен „Супер Бургас”.
Посланик Ямсен се похвали с опита и успехите на Финландия в опазването и стопанисването на горите. В тази връзка той  намекна за интерес към бъдещето на Странджа планина.
По време на срещата кметът Николов се възползва от възможността да рекламира пред госта си проекта за обособяване на нова индустриална зона в Бургас и отправи покана към потенциални инвеститори от Финландия да се възползват от възможностите, които предлага.
Уговорена беше среща между представители на финския и бургаския бизнес, която ще се проведе в много широк формат. В нея ще вземат участие фирми, работещи в областта на морския транспорт, строителството, търговията, високите технологии.
Посланик Ямсен сподели, че в последно време интересът на финландския бизнес към България е нараснал, но корупционната среда у нас е била пречка за реализирането на крупни инвестиции. Според него е добре в България да се поощри икономическото развитие на региони като Бургаския, тъй като в момента почти всички производства и компании са съсредоточени около София.




Ключови думи: Бургас, Николов, Супер Бургас, Ямсен, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |