В новините
 
14.07.2009 12:20   Новината е видяна 4496 пъти
ДЕЛА: Парите на „Феста холдинг” по договора за делфинариум да бъдат върнати

Общинските съветници от ДЕЛА предложиха община Несебър да поиска връщане на предплатените суми на „Феста холдинг” по проекта за изграждането на делфинариум в Стария град. Идеята беше лансирана по време на вчерашното заседание на специалната комисия, която беше сформирана по спорната сделка.

Според председателя на ДЕЛА Атанас Терзиев проектът за делфинариум отдавна е изгубил легитимността си пред обществеността и отговорните институции.

„При липса на разрешение от Националния институт за опазване на недвижимите културни ценности  и категорично несъгласие на местните жители за разкопаване на Стария град проектът вече е лишен от смисъл и би нанесъл вреда на интересите на българския туризъм”, посочи Терзиев.

От ДЕЛА допълниха, че ще настояват за преговори с „Феста холдинг” и връщане на дължимите средства предвид очевидно патовата ситуация, която вреди и на двете страни.

По този начин общината ще запази собствеността както върху безценния имот в Стария град, така и върху парцела в новата част на града, който беше подготвян за непрозрачна замяна от кметската администрация, припомнят още от ДЕЛА.


Автор: Фактор




Ключови думи: Общинските съветници от ДЕЛА предложиха община Несебър да поиска връщане на предплатените суми на „Феста холдинг” по проекта за изграждането на делфинариум в Стария град. Идеята беше лансирана по време на вчерашното заседание на специалната комисия, която беше сформирана по спорната сделка. Според председателя на ДЕЛА Атанас Терзиев проектът за делфинариум отдавна е изгубил легитимността си пред обществеността и отговорните институции. „При липса на разрешение от Националния институт за опазване на недвижимите културни ценности и категорично несъгласие на местните жители за разкопаване на Стария град проектът вече е лишен от смисъл и би нанесъл вреда на интересите на българския туризъм”, посочи Терзиев. От ДЕЛА допълниха, че ще настояват за преговори с „Феста холдинг” и връщане на дължимите средства предвид очевидно патовата ситуация, която вреди и на двете страни. По този начин общината ще запази собствеността както върху безценния имот в Стария град, така и върху парцела в новата част на града, който беше подготвян за непрозрачна замяна от кметската администрация, припомнят още от ДЕЛА. Автор: Фактор,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |