В новините
 
15.07.2009 14:04   Новината е видяна 4837 пъти
Трима заместник-председатели на европейския парламент бяха избрани на първи и втори тур

След  като по-рано днес избраха  председател на Парламента, европейските депутати гласуваха и за избирането на 14-те заместник-председатели на ЕП. На първи тур от гласуването бяха избрани 3-ма заместник-председатели, докато на втори нито един от останалите 12 кандидати не събра необходимото мнозинство. Третото гласуване се проведе от 19.30 местно време.

На  първи тур за първи заместник-председател беше избран Giovanni Pittella (Група на социалистите и демократите, Италия) с 360 гласа (при необходимо абсолютно мнозинство от 343 гласа), на второ място по старшинство се нареди Rodi Kratsa-Tsagaropoulou (ЕНП, Гърция) с 355 гласа, а на трето - Stavros Lambrinidis (Група на социалистите и демократите, Гърция) с 348 гласа. На втория тур никой от 12-те кандидата за останалите 11-те заместник-председателски поста не събра необходимите гласове.

Начин на избиране на заместник-председатели

14-те заместник-председатели  се избират с обща бюлетина. За избрани на първо гласуване,  до запълване на четиринадесетте  места и по реда на броя  на подадените за тях гласове,  се обявяват кандидатите, получили  абсолютно мнозинство от подадените гласове. Ако броят на избраните кандидати е по-малък от местата за заемане, се провежда второ гласуване при същите условия за оставащите места. Ако се наложи провеждане на трето гласуване, кандидатите за оставащите места се избират с относително мнозинство. При равен брой гласове за избрани се обявяват по-възрастните кандидати. Старшинството на заместник-председателите се определя от поредността на тяхното избиране, а при равен брой гласове - от тяхната възраст.

Функции на заместник-председателите

Ако председателят  отсъства или не е в състояние  да изпълнява функциите си, или  желае да вземе участие в разискванията, той се замества от един от заместник-председателите. Председателят може да възложи на определен заместник-председател  председателските функции и да делегира на заместниците си всякакви функции, като представляване на Парламента на церемонии или на определени прояви.

Председателят и заместник-председателите на Парламента са също така членове на Бюрото. То взема  финансови, организационни и административни решения по въпроси, свързани с членовете на ЕП, с вътрешната организация на Парламента, неговия секретариат и органи, както и по въпроси, свързани с провеждането на заседанията.




Ключови думи: Европейски Парламент, заместник-председател, кандидати, гласуване, заместник-председател, Група, социалисти, демократи, мнозинство, гласове, Парламент,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |