В новините
 
15.07.2009 14:39   Новината е видяна 4654 пъти
Райна Кабаиванска и внучката на Пучини пристигат в Бургас през септември

Световната  прима прие поканата кмета Димитър  Николов да се качи на бургаска сцена

Голямата  звезда от световната оперна сцена  Райна Кабаиванска пристига в  родния си град Бургас през септември  по покана на кмета Димитър Николов.

За първи  път след дългогодишно отсъствие, голямата българска прима ще се качи на бургаска сцена заедно с учениците си от майсторския клас към Нов български  университет.

Пристигането  на Кабаиванска в морския град е част от инициативата на Николов „Завръщане в Бургас”, насочена към успелите по света бургазлии.

„За мен  като кмет на Бургас и за съгражданите ми е изключителна чест и гордост, че голямата оперна прима прие не само да гостува в града ни, но и  да се качи на бургаска сцена. Сигурен  съм, че Бургас очаква с огромно нетърпение пристигането й на 26 септември”, заяви Николов.

Голямата  звезда пристига в морския град заедно с правнучката на музикалния колос  Джакомо Пучини- Симонета. Двете  ще открият изложба, посветена на световно известния композитор.

Първата покана към Кабаиванска беше отправена  от кмета в края на миналата година за празника на Бургас – Никулден. Заради натоварената й програма, оперната прима тогава не успя да пристигне в морския град.

Очаква  се посещението й през септември  да се превърне в едно от най- големите културни събития за Бургас през годината.




Ключови думи: Райна Кабаиванска, прима, бургаска сцена, звезда, Кабаиванска, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |