В новините
 
21.07.2009 05:47   Новината е видяна 1967 пъти
Бургаска детска градина в „Меден рудник” ще се сдобие с ново крило

С ново крило ще се разшири детската градина „Морска звезда”, намираща се в най-населения бургаски комплекс „Меден рудник”. Първата копка на градинския павилион ще бъде направена от кмета на Община Бургас Димитър Николов утре /21 юли, вторник/ от 11.00 часа.
Проектът предвижда изграждане на нова сграда на два етажа със сутерен. На 1-я етаж ще има помещения за две яслени групи, физкултурен и музикален салон, а на 2-я етаж ще има помещения за още една яслена група. Складовите помещения ще бъдат разположени в сутерена на сградата. Предвидено е още благоустрояване и озеленяване на пространството в двора.
Средствата по проекта са отпуснати от Община Бургас и тяхната стойност възлиза приблизително на 1 200 000 лв. Срокът за изпълнение на обекта е 2010 г., а фирмата – изпълнител е „Сан Сити” ООД – гр. Бургас.
В момента в ОДЗ № 1 „Морска звезда” има настанени 7 градински групи с общо 200 деца от 3 до 6 – годишна възраст и 1 яслена група от 35 деца от 1 до 3 г. Въпреки това местата в детската градина се оказват недостатъчни да приемат децата в района, поради нарастващия брой на живеещите в комплекса. Новоизграденият павилион ще позволи да бъдат разкрити още 3 яслени групи по 30 деца от 1 до 3 г. С тях капацитетът на детското заведение ще се увеличи с още 90 деца.
Ключови думи: детска градина, Морска, павилион, Община Бургас, яслени, яслена, групи, деца,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |