В новините
 
21.07.2009 12:52   Новината е видяна 5624 пъти
Започна строежът на нов павилион в бургаската детска градина „Морска звезда”

По-малко от месец след като стартира разширението на детска градина „Раковина”, днес /21 юли/ започна изграждането на ново крило на бургаското детско заведение „Морска звезда”, намираща се в к-с „Меден Рудник”.
В церемонията по първа копка взеха участие зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева, зам.-кметът по строителство Костадин Марков, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на ТД „Възраждане” Магдалена Манолова, директорът на ОДЗ № 1 Елена Миланова, много деца и родители.
Проектът предвижда изграждане на нова сграда на два етажа със сутерен. На 1-я етаж ще има помещения за две яслени групи, физкултурен и музикален салон, а на 2-я етаж ще има една яслена група. Складовите помещения ще бъдат разположени в сутерена на сградата. Предвидено е още благоустрояване и озеленяване на пространството в двора.
„Важен приоритет за нас е изграждането на нови детски градини и разкриването на достатъчно места за децата на Бургас”, заяви по време на церемонията зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.
В момента в ОДЗ № 1 „Морска звезда” има настанени 7 градински групи с общо 200 деца от 3 до 6 – годишна възраст и 1 яслена група от 35 деца от 1 до 3 г.
„Въпреки това местата в детската градина се оказват недостатъчни да приемат децата в района, поради нарастващия брой на живеещите в комплекса. Новоизграденият павилион ще позволи да бъдат разкрити още 3 яслени групи по 30 деца от 1 до 3 г., с което капацитетът на детското заведение ще се увеличи с още 90 деца”, допълни зам.-кметът Йорданка Ананиева. 
Средствата по проекта са отпуснати от Община Бургас и са на стойност около 1 200 000 лв. Срокът за изпълнение на обекта е 6 месеца, а фирмата – изпълнител е „Сан Сити” ООД – гр. Бургас.
Заместник – кметът с ресор образование Йорданка Ананиева разказа, че ще бъдат разкрити още нови места в детските заведения, тъй като детската градина в кв. Лозово е почти готова, а само след дни предстои да започне изграждането и на градината в кв. Крайморие.
Децата от ОДЗ № 1 „Морска звезда” изненадоха приятно своите гости със специално подготвена програма от стихчета и песни.






Ключови думи: градина, заведение, образование, деца, Ананиева,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |