В новините
 
28.07.2009 08:18   Новината е видяна 4973 пъти
Световен музикант с бургаски корен идва на феста
Диляна Момчилова концертира активно в САЩ и Канада, участва в редица фестивали като тези във Виржиния, в Ню Йорк, Манчестерски музикален фестивал във Вермонт, в Италия, Словения

Световноизвестната виолончелистка Диляна Момчилова ще зарадва почитателите на класическата музика с изпълнение на Йоханес Брамс.  Тя ще свири на 30 юли в рамките на Летни музикални празници, организирани за втора поредна година от общината, Министерство на културата и Оперно-филхармоничното дружество. Симфоничният концерт с оркестъра на ОФД ще започне от 19.00 ч в зала „Проф. Иван Вульпе“.
Диляна е дъщеря на бургазлии - майка й се казва Юлия, а баща й е  Димитър Момчилов, ректор на Музикалната академия в София. Въпреки че е расла в столицата, където завършва с отличие НМУ "Любомир Пипков", тя всяко лято е била при дядо и баба край морето и сега няма да пропусне срещата с роднините.
Диляна Момчилова учи в класа на Анатоли Кръстев в Държавната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", а после продължава обучението си като стипендиантка на Джулиард Скуул – Ню Йорк, в класовете последователно на проф. Зара Нелсова и проф. Харви Шапиро, става магистър и доктор по музика. Тя е участвала в майсторските класове на професорите Янош Щаркер, Юлиус Бергер, Ангелика Май и концерт-майсторите на Нюйоркската филхармония Картър Брей и Лорън Мънроу. В България е участвала в Софийски музикални седмици, Салон на изкуствата, Варненско лято, Аполония и др.

Вестник Фактор





Ключови думи: Диляна Момчилова, музикални, академия,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |