В новините
 
29.07.2009 12:46   Новината е видяна 4650 пъти
Започна строежът и на детската градина в кв. Крайморие

След изграждането на детската градина в кв. Лозово и разширението на детските заведения „Раковина” в центъра на Бургас и „Морска звезда” в к-с „Меден Рудник”, днес /29 юли/ започна и строежа на нова сграда на детската градина в кв. Крайморие.
Пред събралите се деца и родители първа копка на строителния обект направиха кметът на Община Бургас Димитър Николов и заместникът му с ресор образование Йорданка Ананиева.
На церемонията присъстваха още зам.-кметът по строителство Костадин Марков, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на ТД „Приморие” Стефан Дубаров, директорът на общинска дирекция „Образование и демографски въпроси” Веселина Таралова, Станка Ракаджийска - директор на ЦДГ № 3 „Радост”, общински съветници и много жители, и гости на Крайморие.
Децата от филиала в Крайморие посрещнаха своите гости по стар български обичай с хляб и сол, след което ги зарадваха със специално подготвена празнична програма от стихчета и песни.
„Щастлив съм, че най-после стартира изграждането на детската градина в Крайморие, защото това трябваше да се случи преди много години. Благодарение на усилията на общинските съветници и общинска администрация това вече е факт и в началото на 2010 г. тук ще има една красива и съвременна детска градина”, заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов.
Градоначалникът допълни още, че „в новата сграда ще бъдат разкрити 1 градинска и 1 яслена група като имам уверението на родителите в Крайморие, че след година ще се наложи да открием по още 1 градинска и яслена група”.
Строежът на новата детска градина се финансира от Община Бургас и е на стойност близо 1 000 000 лв. Фирма – изпълнител на обекта е „Актив” ООД – гр. Бургас, а срокът за неговото изпълнение е 2010 г.
Проектът предвижда изграждане на сграда на два етажа със сутерен и благоустрояване и озеленяване на пространството около него.
На 1 етаж ще бъдат разположени физкултурен салон, кухненски блок, лекарски и методически кабинет, а на 2 етаж – три специализирани кабинета – за изкуства, компютри и кабинет по музика. В приземния етаж ще бъде котелното и обслужващите помещения. Голямото дворно пространство ще бъде оформено за игри и обучение на децата.
В момента във филиала в Крайморие има 1 смесена градинска група от 29 деца на възраст от 3 до 7 год. Те се помещават в 40 – годишна едноетажна дървена барака, местата в която са недостатъчни за да приемат всички нуждаещи се деца от квартала. Това принуждава голяма част от родителите да превозват децата си ежедневно до Бургас. Дървеният фургон не разполага и с кухненско помещение, поради което храната също се доставя от Бургас.
С построяването на новата сграда ще бъде разкрита още 1 група от 30 деца, с което капацитетът на детското заведение ще стане общо 60 деца. По този начин на всеки етаж от новата сграда ще бъде настанена по 1 група от 30 деца. Пространството около новата постройка ще бъде изцяло озеленено и благоустроено с нови и безопасни детски съоръжения за игра.






Ключови думи: детска градина, Бургас, Крайморие, деца, яслена група,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |