В новините
 
04.08.2009 06:13   Новината е видяна 5491 пъти
Постът заместник-кмет по евроинтеграция в Община Бургас поема Атанаска Николова

Новият заместник-министър на околната среда и водите Ивелина Василева символично предаде поста заместник-кмет на община Бургас на Атанаска Николова – досегашен директор на дирекция Евроинтеграция. Това стана в присъствието на кмета Димитър Николов и бургаските журналисти.
Ивелина Василева заяви, че Бургас продължава да е основен приоритет в работата й и отговори на въпроси, свързани с актуалното състояние на МОСВ.
„Батакът е огромен”, каза тя и сравни ситуацията със завареното в Община Бургас при встъпването й в длъжност като зам.-кмет в края на 2007 г. Според Ивелина Василева в досегашната си дейност министерството е отделяло огромни средства за неприоритетни обекти, например чрез фондовете на ПУДООС. За емблематичен в това отношение тя посочи случая с руенското село Люляково, което има по-малко от 3000 души население, а към него са насочени 43 млн. лв. за изграждане на водоснабдяване, канализация и пречиствателна станция. За сравнение беше даден почти стохилядният Ямбол, който още няма пречиствателна станция.
 „Ивелина Василева спечели много проекти за Община Бургас. В нейно лице даваме скъпа зестра на държавата”, каза кметът Николов при предаването на щафетата, но заяви убеденост, че нейната наследничка Атанаска Николова ще продължи да работи успешно в досегашното високо темпо.
Новият зам.-кмет на община Бургас по евроинтеграция и екология има 3 магистратури – по „Управление на околната среда и устойчиво развитие”, „Биотехника” и „Инженерна екология”.

Атанаска Николова е завършила допълнителни квалификационни курсове по специалностите си в Свободен Университет /VUB/ – Брюксел /Белгия/, Университет “Проф. А. Златаров”-Бургас, ROTEB – Ротердам /Холандия/, Тидуорф Колеж /Великобритания/, Институт по градско планиране – Ротердам /Холандия/, Регионален Екологичен Център за Централна и Източна Европа /Унгария/, СУ „Св. Климент Охридски” – София. В професионалната си кариера Атанаска Николова е заемала длъжностите: ръководител проекти в Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) и Фондация „Зеленият Бургас”, Ръководител на консултантския екип при Изпълнителна агенция  ИСПА – МРРБ, национален координатор и консултант на различни проекти по Програма ФАР, Програма МАТРА на Посолството на Кралство Холандия в България, Програма “Глобална Урбанистична Мрежа” на Комисията на Обединените Нации по Населените Места. Владее английски и руски език.
Атанаска Николова сподели, че една от най-спешните й задачи като зам.-кмет на община Бургас е работата по проекта за изграждане на регионалното депо за отпадъци с претоварна станция към него.
За разлика от Василева, която имаше 100 дни за адаптация, Николова има само десет дни, за да навлезе в работата, заяви кметът Димитър Николов.




Ключови думи: околната среда, Ивелина Василева, община Бургас, Атанаска Николова, Димитър Николов, Община, заместник-кмет, пречиствателна станция, проекти, кмет,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |