В новините
 
07.08.2009 16:20   Новината е видяна 7579 пъти
Грамота за почетен гражданин на Бургас получи контраадмирал Христо Христов

Кметът на Община Бургас Димитър Николов връчи вчера /6 август/ плакет и грамота за удостояване със званието почетен гражданин на Бургас на контраадмирал Христо Христов за дългогодишните му заслуги към Военноморска база – Бургас. Това се случи по време на тържествената церемония в залата на Военния клуб по повод 130 години от създаването на Военноморските сили на Република България.
Здравословно неразположение попречи на контраадмирал Христов лично да приеме отличителната грамота. Кметът Димитър Николов пожела на контраадмирала скорошно оздравяване и да продължава активно да помага на своите колеги, както досега.
    Контраадмирал Христо Христов е роден в гр. Харманли и завършва с отличен успех Висшето Военноморско училище „Никола Вапцаров” във Варна. Почти веднага е назначен на служба във Военноморска база – Бургас, където служи 35 години от лейтенант до контраадмирал и командир на базата. Той въвежда постиженията на научните и изследователски институти във флота и практическото им приложение.
По негово време във военноморската база са изградени първия съвременен център за подготовка на офицерския състав във флота, над 20 кабинета за тренировка на корабните екипажи, електронно-изчислителен център, киносалон, културен център, библиотека и спортна зала. Той е първият командир на базата, удостоен с висше офицерско звание – контраадмирал за дълогогодишни високи резултати.
    След връчването на званието кметът Николов поздрави всички присъстващи военнослужещи моряци, офицери и ветерани с празника на Военноморските сили /ВМС/ и им пожела да продължават със същото мъжество и доблест да пазят неопетнен пагона на българския флот.
    По-рано вчера /6 август/ кметът Димитър Николов се срещна с новия началник на щаба по подготовка на ВМС на България контраадмирал Пламен Манушев. Той сподели, че това е първото му посещение в Бургас, но е останал доволен от състоянието и потенциала, с който разполага Вонноморска база – Бургас.
Контраадмирал Манушев разказа за подготовката на тържествата по случай 130 – годишнината от създаването на българския флот и пожела догодина тържествения концерт за празника на ВМС да бъде на площада пред Общината.
Димитър Николов заяви, че Община Бургас и военноморската база в града си съдействат успешно в провеждането на различни културни и празнични събития. Той сподели, че очаква скоро пътният участък около базата да бъде ремонтиран. В края на срещата градоначалникът пожела на контраадмирал Манушев успехи и да обръща повече внимание на военноморската база в Бургас.






Ключови думи: Кмет, Община Бургас, Димитър Николов, август, звание, контраадмирал, Христо Христов, Военноморска база, Бургас, Военноморски сили, Бургас, командир, военноморска подготовка, център, кмет, празник,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |