В новините
 
12.08.2009 11:20   Новината е видяна 4978 пъти
Седмица на украинската култура
През  м. юли 2008 г. Сдружение „Диаспора  Украйна” – гр. Бургас с подкрепата на Община Бургас организира „Седмица на украинската култура” с основен акцент изложба на картини на съвременни украински художници.

Продължавайки доброто партньорство и тази година в Бургас ще се представи изложба  живопис с участие на автори от Украйна и Беларус. Събитието  ще е във връзка с честването на 18 години от независимостта на Република  Украйна, обявена на 24.08.1991 г.

Културната  инициатива се осъществяват със съдействието на Община Бургас и Украинското консулство, а организатор на мероприятията  е сдружение „Диаспора Украйна” – гр. Бургас.

На  12 август 2009 г. от 18.00 часа в Бургаски свободен университет ще се открие изложба, в която ще вземат участие Председателят на съюза на художниците в Лвов Олег Микита и колегите му Димитро Хунтс, Александър Николаевский, Олга Падовска, Игор Гавришкевич, Стефан Шкира, Елена Кормухина, Олга Лукивска. Специалното участие в изложбата е на художничката Емилия Михайлик от Беларус.

На  събитието ще  присъстват Генералният консул на Република Украйна във Варна г-н Володимир Пасичник и началникът на областния отдел „Култура и спорт” на гр. Лвов Галена Дорошчук.

Експозицията  от картини ще остане в Бургас до 17 август, след което ще бъде представена във Варна и Русе.




Ключови думи: Диаспора, Украйна, Бургас, Община, изложба, картини, Лвов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |