В новините
 
13.08.2009 07:08   Новината е видяна 4327 пъти
Разкрити престъпления 12.08.2009

На 10.08.09 г. около 3.40 ч. в РПУ – Несебър е получено съобщение за извършена кражба от частен дом на ул.“Прибойна”. При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия, полицейски екип на РПУ е заловил А.П. (19) от Свиленград, у когото са открити както вещите, откраднати от жилището на ул. “Прибойна”, така и вещи – предмет на друго престъпление. В хода на разследването е установено, че в периода от 7.08 до 10.08.2009 г. А. П. е извършил още четири кражби на пари и вещи от квартири в гр.Несебър. Във всички случаи е прониквал в помещенията през нощта  - докато обитателите спели,  през незаключени входни врати и незатворени врати и прозорци на тераси. А.П., който е осъждан за престъпления от общ характер, е задържан за 24 часа. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.  


На 07.08.2009 г. в 18.30 ч. от хотелска стая в курортен комплекс “Слънчев бряг” е извършена кражба на три мобилни телефона “Нокия” и марков ръчен часовник на стойност 36 хиляди евро. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от С.Н. (28) и Н.М. (26). – и двамата от Бургас. 26-годишният Н.М. е многократно задържан и уличаван за извършени кражби през 2009 г. Той и съучастникът му са задържани за 24 часа. Вещите, предмет на престъплението са открити в заложна къща и частни лица в комплекс “Меден Рудник” – Бургас. Двамата бургазлии са уличени и като извършители на кражба на ключ за сейф, фотоапарат, свидетелство за управление на МПС  и портфейл с 20 лв. от  финландски турист -  осъществена около 20.30 ч. на 10.08.2009 г. от хотелска стая в същия курорт. В хода на разследването е установена съпричастността на Н.М. и С.Н. и към други кражби от хотелски стаи  на територията, обслужвана от РПУ – Несебър. Двамата са действали са главно в периода 17 – 19.00 ч. и са прониквали в помещенията през незаключени врати, докато обитателите са били на терасата.  Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава РПУ – Несебър.

 

На 11.08.2009г в  Полицейски участък - Обзор е задържан извършителят на две кражби от частни домове в града. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че на 07.08.2009 г. 19-годишния М.Т. от София е проникнал през отворен прозорец в жилище на ул. “Иван Вазов” откъдето извършил кражба  мобилен телефон “Нокия”. На следващия ден, младежът откраднал 400 лв. от частен дом на ул. “Младежка” в който влязъл през отворен прозорец. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава в РПУ – Несебър. 


На 11.08.2009 г. в 4.00ч. в компютърен клуб  в Бургас е  задържан С.Д. (20) от Бургас. У лицето са намерени и иззети саморъчно свита цигара и целофанов плик със суха растителна маса, която при направеният полеви наркотест е реагирала на марихуана. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Пето РПУ – Бургас.

 

На 10.08.209 г. в РПУ – Средец е получено съобщение, че за времето от 20.00 ч. на 09.08 до 7.00 ч. на 10.08.2009 г. неизвестно лице е извършило противозаконно отнемане на лек автомобил “Опел Вектра”, паркиран в двора на къща в с. Загорци, общ. Средец. По-късно автомобилът е намерен изоставен с повреди  в с.Зорница. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от 20-годишния А.Й. от Елхово, временно пребиваващ в с. Загорци. По случая е образувано досъдебно производство и на А.Й. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 346 от НК.

 





Ключови думи: кражба, оперативно-издирвателни, разследване, кражби, задържан, престъпна дейност,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |