В новините
 
26.08.2009 19:49   Новината е видяна 4228 пъти
Задържани в землището на с. Братово, в момент на източване на 7 тона бензин, трима мъже от Бургас

На 26.08.т.т. служители от Зонално жандармерийско управление - Бургас, координирани от Директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Васил Едрев са задържали в землището на с. Братово, в момент на източване на 7 тона бензин, трима мъже от Бургас. Кражбата е осъществена посредством специално монтиран за целта кран върху продуктопровода на «ЛУКОЙЛ - Нефтохим» - Бургас, преминаващ през землището. От крана, чрез пластмасов маркуч краденото гориво директно се е източвало в товарен автомобил, оборудван със съоръжения за съхраняване на източения от продуктопровода бензин.

     Тримата мъже са криминално проявени, като са регистрирани за кражби на цветни метали, кражба на горива, хулигански действия и др. Същите в момента са в Районно управление на МВР - Камено, със заповеди за полицейско задържане за срок до 24 часа.

     В резултат на допълнителните мероприятия, проведени със съдействието на «ЛУКОМА» е констатирано, че източвания бензин е съхраняван и пласиран в складова база «Деспред». При извършения оглед са открити шест товарни автомобила, ползвани от задържаните, които също са оборудвани със съоръжения за съхраняване на източения от продуктопровода бензин.

     Задържането е осъществено въпреки взетите от крадците предохранителни мерки, а именно предварително «прочистване и отцепване» на района по време на кражбата, осъществявано с кучета. По подаден сигнал служители от Зонално жандармерийско управление - Бургас са блокирали района и са задържали двама от мъжете, съществяващи факти кражбата. Задържането им е извършено в непосредствена близост до нелегалния кран и товарния автомобил. Третият мъж е успял да се укрие в намиращата се в непосредствена близост гора, но благодарение на служебното куче - Шака, е открит и задържан своевременно.

     Подготовката за провеждане на спецализираната акция е продължила близо четири дни, заяви на брифинг минути след задържането Директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Васил Едрев. Той подчерта, че действията по организацията на задържането и неутрализиране на престъпната група, предприети от служителите на Зонално жандармерийско управление - Бургас, въпреки сложната обстановка и трудния терен, са били повече от брилятни. 




Ключови думи: служители, жандармерийско управление, Бургас, Областна дирекция, Комисар,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |