В новините
 
06.09.2009 16:55   Новината е видяна 4847 пъти
Преструктурират болничната помощ в осем области
В осем области - Бургас, Разград, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Благоевград и Русе, до края на септември ще започне работа по пилотен проект за преструктуриране на болничната помощ, съобщил министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев.

Първо ще се направи анализ на ресурсната обезпеченост с кадри, както и на ресурсното натоварване на лечебните заведения. Така ще се реши коя от болниците на територията на съответната област отговаря на условия, целесъобразни за нейната дейност.

Пилотният проект ще покаже възможностите за действие в цялата страна, а тези области ще бъдат първите преструктурирани. Министърът подчерта, че за да се извърши преструктуриране на болничната мрежа трябва да има добра нормативна база, методика за остойностяване и плащане на дейностите в тези лечебни заведения и добър диалог с местните органи на управление. Освен това е нужна сериозна работа по доразвиване на спешната помощ.




Ключови думи: области, проект, преструктуриране, болнична, здравеопазване,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |