В новините
 
08.09.2009 09:49   Новината е видяна 4392 пъти
Община Бургас изиска денонощен режим на работа по бул. „Захари Стоянов”

Фирмата изпълнител на ремонта на бул. „Захари  Стоянов” ще премине към денонощен  режим на работа.

      Това  изискване е било поставено днес от зам. кметът по ТСУ Костадин Марков. Повод за мярката са дъждовното време, тежкият трафик и направените прокопавания на платното, които предизвикаха отварянето на дупки по най-натоварения маршрут – от ж.к. „Меден Рудник” към центъра на града. Това наложи спиране на движението по бул. „Захари Стоянов” за около 1 час, за да бъдат запълнени и валирани зейналите пукнатини, след което трафикът отново бе възстановен.

      Община  Бургас е предоставила на фирмата 2 – седмичен срок да приключи с полагането на водостоците, които ще отводняват уличното платно. Преминаването на нощни смени на работа е с цел облекчаване в максимална степен на трафика. На фирмата- изпълнител е издадено предписание със серия от мерки за оптимизиране на работата по ремонта на улицата.  

      Община  Бургас се извинява на жителите на к-с  „Меден Рудник” за причиненото  неудобство и призовава гражданите да проявят търпение до окончателното приключване на ремонта. Крайният срок за завършване на строителните дейности по бул. „Захари Стоянов” е 10 октомври.

      Освен по бул. „Захари Стоянов” дъждът е  предизвикал проблеми и в пътните  участъци „Цар Самуил” – „Стефан  Стамболов” и „Поп Грую” – „Цар Симеон I”. Въпреки, че извършваните там дейности са по оперативни програми на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да не губи време и предотврати по-сериозни щети Община Бургас е запълнила дупките със свои средства, а на фирмите, извършващи ремонтните работи в тези участъци са направени предписания за отстраняване на щетите. 

 





Ключови думи: Община, Бургас, ремонт, Меден Рудник, срок,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |