В новините
 
11.09.2009 07:18   Новината е видяна 3756 пъти
Ромска фондация е сезирала ООН за нарушаване правата на ромите в „Меден рудник” и „Горно Езерово”

Фондация „Романи  Бахт” изпрати днес декларация до Кмета на Община Бургас Димитър Николов. В нея се призовава градоначалникът  в еднодневен срок да осигури подслон на ромите, обитавали незаконните постройки в „Горно Езерово”. 

От текста още става  ясно, че по случая в „Горно Езерово” и „Меден рудник” е задействана  процедура в Организацията на Обединените Нации, която ще претърпи развитие, ако не бъдат осигурени жилища за ромите. 

Фондация „Романи  Бахт” е с адрес кв. „Факултета”  в София. В декларацията още се казва, че със събарянето на постройките се нарушава правото на неприкосновеност на личния живот на човека на дискриминационна основа. 

Кметът на Община Бургас Димитър Николов заяви, че Община Бургас е информирала нееднократно в рамките на две години живеещите  в незаконните постройки за предстоящото събаряне и възможностите тези, които  отговарят на условията да кандидатстват  за общински жилища. През този период никой от жителите на „Горно Езерово” не е предприел такива действия. 

Позицията на Община Бургас е, че законите важат за всички, независимо от етнос, социален и финансов статус и че няма как да бъдат  осигурени жилища за хора, които  не отговарят на условията, за сметка на тези, които от години чакат за общински жилища и не са нарушили законите. 




Ключови думи: Романи, Бахт, Община Бургас, Димитър Николов, незаконни постройки, Горно Езерово,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |