В новините
 
11.09.2009 09:05   Новината е видяна 7292 пъти
50 копия на световноизвестни картинни шедьоври изложени в Бургас

От  вчера във фоайето на хотел „България” могат да бъдат видени и закупени картинни копия на най-великите художествени платна, рисувани в историята на изобразителното изкуство в света. За пръв път в експозицията са включени и копия на български класици в живописта - Ян Мърквичка, Вл. Димитров – Майстора, Иван Ангелов, Димитър Караджов. Традиционно в изложбата присъстват копийни платна на великите майстори като Ван Гог, Клод Моне, Реноар, Гоген, Климт, Моделиани, Дега, Леонардо да Винчи и много други.

     Откриването на изложбата уважиха с присъствието си кметът на Бургас Димитър Николов, който приветства организаторите с  добрия вкус да изберат Бургас за експониране  на изложбата и пожела на добър  час на разпродажбата. Областният управител Константин Гребенаров, сподели, че е бил лично изкушен да види платната и пожела на Койчо Белчев да си тръгне от града без картините. Кметът на Несебър и съпругата му също разгледаха с нескрит интерес изложените творби. На откриването присъстваха още известни лица от политиката, бизнеса, журналисти, ценители на изящните изкуства.

     Във фоайето на х-л „България” са експонирани 50 платна, всички произведeни в ателиетата на проф. Даниеле Донде, който поради здравен проблем не можа лично да присъства на събитието. Днес към експозицията се очаква да се присъедини и копие на най-скъпо продадената картина в света - „Портрет на Аделе Блох-Бауер” на Густав Климт. Копието на оргинала на картината, продаден за 135 милиона долара, в Бургас  може да бъде видяно и закупено за 1500 евро. Най-желаното платно на планетата, както и другите картини ще останат в морския град до 17-ти септември.

     Картините са лицензирано фалшифицирани от най-големия съвременен художник - фалшификатор проф. Даниеле Донде. Неговият екип включва 10  художници кописти, някои от най-добрите фалшификатори в света. Тези художници изучават творчеството на автора, който ще репродуцират до най-дребния детайл – от смесването на цветовете до стила и техниката на изпълнение. От близо две години в екипа работи и български художник, на когото са възложени изпълненията на копия на български автори. По копието на Мърквичка „Ръценица”, което също може да бъде видяно в х. „България” той е работил близо 3 месеца. Според съдружника на проф. Донде Койчо Белчев българските картини трябва да бъдат работени от българин. „А ние сме намерили най-добрия” – сподели той часове преди официалното откриване на изложбата.

     Проф. Даниеле Донде повече от 20 години рисува копия на картини на великите майстори като Ван Гог, Моне, Реноар, Гоген, Климт, Моделиани, Дега, Леонардо да Винчи и много други. Всички тези картини са точни репродукции на творенията на гениите. Всяка от тях е нарисувана на ръка, с маслени бои върху платно, толкова грижливо, усърдно и внимателно, че за невъоръженото око те са неразличими от оригинала. Проф. Донде създава фалшификатите си с материали и техники, които са били използвани от гениите във времето на тяхното създаване.

     Изложените  платна са абсолютно легални имитации, тьй като художественото ателие на професора единствено има законен  лиценз - разрешение от музеите и  колекционерите, приютяващи оригиналите, да създава техни фалшификати. Цената на картините е специално адаптирана с възможностите на българската публика и варира в атрактивния диапазон от 500 до 2500 евро.

     Изложбата на фалшификатите е в България благодарение на българина д-р Койчо  Белчев, който от 1990 година е съдружник  на големия художник.След експозицията в Бургас, предстои излагането на платната във Велико Търново, Пловдив и София. По време на всяка една от изложбите се продават по около 16-18 картини и се правят още по 4 до 6 поръчки. В рамките на година тандемът Донде-Белчев продава по целия свят по 3000-3500 копия на около 300-350 световно известни платна на класици в живописта.




Ключови думи: фоайе, България, копия, платна, изложба, платна, Моне, Реноар, Гоген, Климт, Моделиани, Дега, Леонардо, Винчи, Бургас, платна, картини, художници, близо, години, Донде, Проф, създава, фалшификатите, година, около,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |