В новините
 
11.09.2009 14:02   Новината е видяна 5686 пъти
Хроника на разкритите престъпления
На 10.09.т.г. около 17.30 ч. на ул. «Освообждение» в Камено по сигнал служители от полицейското управление са спрели за проверка л.а. «Опел омега», с пловдивска регистрация, с който са се придвижвали : 19 год. Г.В. и брат му - С.В., 27 годишен, и двамата от гр. Завет, обл. Разград. Открити са четири банкноти от по 50 лв. и две от по 5 лв., без холограмна нишка. По случая е образувано досъдебно производство. Лицата са задържани в Районно управление на МВР - Камено за срок от 24 ч.

      За времето от 15.00 ч. на 10.09.т.г. до 02.00 ч. на 11.09.т.г. на територията на Районно управление на МВР - Несебър по линия «противодействие на престъпленията, свързани с разпространението на наркотични вещества в близост до и в училищните райони», е проведена специализирана полицейска операция, в която са се включили 17 полицейски служители, един пожарникар, два служители от Община Несебър и Началник отдел «Закрила на детето» в Несебър. Проверени са 19 питейни и увеселителни заведения, 8 компютърни клубове и зали за хазарт, като не са констатирани нарушения. Подобна операция бе проведена и на територията на Централната градска част в Бургас, при която участваха 37 полицейски служители и служители от Зонално жандармерийско управление, 1 пожарникар, 1 от РИОКОЗ, 2 служители от Община Бургас. Проверени са  15 питейни и увеселителни заведения, 18 компютърни клубове и зали за хазарт. Констатирани нарушения : две непълнолетни лица, присъствали без придружител в увеселително заведение, установени две лица без документи за самоличност, две лица, в районна на увеселително заведение, притежаващи метални палки / същите са иззети и на лицата са съставени актове/. Във връзка с констатираните нарушение от Първо РУ МВР - Бургас ще бъдат взети необходимите законови мерки за санкциониране на нарушителите.

      На 10.09.т.г. около 15.30 ч. на пътя София - Бургас, на разклона за с. Кликач за провекра е спрян лек автомобил «ВАЗ - 21013». При извършената проверка е установено, че автомобила е управляван с немски регистрационни табели от 39 годишния Х.М. от с. Кликач, общ. Карнобат, като табелите не отговарят на регистрацията на моторното превозно средство. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Карнобат.

      За шофиране след употреба на алкохол са образувани бързи полицейски производства срещу : 25 год. И.Т. - 1,63 промила И 31 год. В.В. - 2,08 промила.

Във връзка с приетия на 09.09.т.г. с прободна рана в Спешния център на МБАЛ - Бургас 27 годишен бургазлия, служители от Пето Районно управление на МВР - Бургас са предприели допълнителни действия, като са установили, че евентуален извършител на пробождането е криминално проявения - С.Д., 28 годишен от Бургас. Същият е обявен за издирване, като на 10.09.т.г. след създадена организация, служители на сектор «Криминална полиция» при Пето Районно управление на МВР - Бургас и група «Подразделение за охрана масови мероприятия и борба с безредиците» при ОД МВР - Бургас са задържали С.Д. Констатирано е, че С.Д. и пострадалия младеж са се срещнали около 12.15 часа на 09.09.т.г. в района под Химическия техникум в к-с «Изгрев», като между тях възниква спречкване по повод наркотично вещество. В резултат на това С.Д. с нож нанася прободна рана в областта на сърцето на потърпевшия. След спешна оперативна намеса пострадалия е оставен за лечение в МБАЛ Бургас, а С.Д. е задържан за срок до 24 часа. В последствие С.Д. е привлечен и разпитан в качеството на обвиняем за опит за убийство, като срокът му за задържане е продължен до 72 часа. С.Д. е приведен в бургаския следствен арест. Работата по документиране на престъплението продължава.

      На 10.09.т.г. служители от полицейски участък «Победа» към Първо Районно управление на МВР - Бургас са установили извършителя на взломна кражба на велосипед от частен дом, намиращ се в кв. «Акациите» - това е : 15 год. А.К. от Бургас. Откраднатата  вещ  е  иззета  и  върната  на  собственика. Констатирано е, че А.К. е откраднал и метална мивка от работилница  за  велосипеди, намираща се също в кв. «Акациите». Работата по случаите продължава.

      На 10.09.т.г. около 23.00 ч. в близост до хижата в землището на с. Бата, общ. Поморие, за проверка е спрян л.а. «Рено Рапид», с бургаска регистрация, с който са се придвижвали 21 год. А.Я. от Поморие и още четири непълнолетни младежи. В 17 годишния А.П. от Поморие са открити седем найлонови пликчета със суха тревна маса, реагирала при извършения полеви наркотест на марихуана с тегло около 15 гр. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Поморие.

      На 02.09.т.г. в Пето Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение от 27 годишен дилър на бензиностанция «OMV - Изгрев», разположена до магазин «Метро» за това, че на 30.08.т. г. около 15.09 ч. двама мъже, придвижващи се с л.а. «БМВ», със софийска регистрация, са заредили дизелово гориво на стойност 116,32 лв., след което са напуснали района на бензиностанцията без да го заплатят. Констатирано е, че ползваните за лекия автомобил регистрационни табели не са официалните, а са предмет на кражба и са обявени за издирване от Районно управление на МВР - Несебър. На 09.09.т.г. на ул. «Транспортна» в резултат на получена информация, служители от Пето Районно управление на МВР - Бургас са спрели за проверка л.а. «БМВ 524 Д», със същите регистрационни табели, управляван от 21 год. М.С. от София. С автомобила се е придвижвал и С.С., 23 годишен, също от София. При извършената проверка на автомобила под предната дясна седалка са намерени две регистрационни табели със софийска и пловдивска регистрация, също обявени за издирване. Лицата са задържани със заповеди  за срок от 24 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Пето Районно управление на МВР - Бургас.

      На 28.08.т.г. в Пето Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение от 22 годишен мъж от Ямбол, за това че на 17.08.т.г. му е извършена измама за сумата от 300 лв. при наемане на квартира, намираща се на бургаската улица «Поп Грую». Установено е, че извършители на престъплението са : 27 год. Н.Н. и 27 годишната К.Д., и двамата от Варна, които са наели квартирата за едно денонощие за сумата от 40 лв., а след това представяйки се за собственици, са я преотдали на ямболията за срок от един месец за сумата от 300 лв. Дадените пари са върнати с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление на МВР - Бургас.

      На 10.09.т.г. служители на от сектор «Криминална полиция» при ОДМВР - Бургас и група «Икономическа полиция» при Районно управление на МВР - Несебър са провели специализирана полицейска операция за предотвратяване, пресичане и разкриване на продажбата на налицензирани музикални дискове, като от две табла за продажба на подобни дискове в Несебър - Стара част и Слънчев бряг», са иззети 325 оптични носители с нелегитимен произход, от които 105 DVD и 220 CD. Работата по случая продължава.





Ключови думи: Камено, служители, управление, специализирана, полицейска, полицейски, пожарникар,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |