В новините
 
11.09.2009 14:07   Новината е видяна 4480 пъти
Баби и бебета гледат най-малките „акули”, Денят на отворените врати се чака с нетърпение

Зрители от няколко поколения се събират  на тренировките на най-малките от футболната академия на „Черноморец-Бургас”. Малчуганите  ритат топката на помощното игрище на стадион „Лазур” под окуражителните погледи на десетки баби, дядовци и родители. Край терена има дори и колички с бебета. Водят ги майки-героини, които нямат къде да ги оставят, а не искат да лишават батковците от удоволствието да ритат топката.

     В подготвителните групи не са едно и две децата на бивши и настоящи професионални футболисти. В петък  например уменията на сина си отстрани наблюдаваше Митко Трендафилов.

Групата на най-малките  „акули” наброява над 30 деца, родени през 2000 и 2001 година. Те имат късмета да получат първите си уроци от атрактивен треньор като Велиян Парушев. Бившият железен стопер е внимателен, но когато се налага и строг в отношенията с децата. Без съмнение наставникът ще им посочи правилния път към футболните върхове, а дали ще ги покорят, ще зависи вече от таланта и трудолюбието им. 

     Денка Иванова е една от майките, довела своя син на „Лазур”. Сашко е  набор-99 и тренира под ръководството  на Йоско Йосков. По футбола се запалил  покрай баща си Димо, който е от типа „болни запалянковци”. Малкият е изкипрен с нови футболни обувки и в екип на „Барселона” под №10 с името на Роналдиньо. „Искам и екип на „Манчестър Юнайтед”. Майка обеща да ми купи”, хвали се Сашко.

     „От спорта по-хубаво занимание за децата няма. Затова го водя на стадиона, пък и самият той много настоява да тренира. Неудобството е в пътуването от „Меден рудник” до „Лазур”. А децата от нашия комплекс, които тренират в малките групи, са много. Ако се уреди автобус да ги води и прибира, готови сме да си плащаме”, споделя Денка Иванова. Тя довери, че в нейното семейство очакват с нетърпение Деня на отворените врати, който „Черноморец-Бургас” организира на стадион „Лазур” на 20 септември. 
 

     „Ще дойдем и с по-малкия ни син Златко, който от догодина също ще

започне да тренира. Сигурна съм, че ще се получи истински празник. С подобни прояви клубът ще стане любим на много деца и  ще увеличи броя на почитателите си”, посочи още г-жа Иванова.

     „Черноморец-Бургас”  е първият български клуб, поел инициативата за Ден на отворените врати. Началото е от 10 ч. на 20 септември. Най-желаните посетители са децата. Те ще могат да се срещнат с личности като Красимир Балъков и Фреди Бобич, да тренират и да се снимат с футболистите от представителния състав, да разгледат съблекалните, да участват в игри с награди и др.
 




Ключови думи: стадион, Лазур, екип, тренира, Черноморец-Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |