В новините
 
15.09.2009 05:48   Новината е видяна 4929 пъти
Царево ще има собствен музей

Започва реконструкцията на бившето лятно кино, което от години стои недостроено в центъра на Царево. Сградата ще бъде преустроена в най-големия общински музей по Южното Черноморие. Изпълнението на реконструкцията официално ще стартира в понеделник в присъствието на представители на Министерството на културата, директори на музеи, археолози, съобщиха от общинската администрация.
С изграждането на музея ще започне първият етап от оформянето на новия градски център на Царево. И сега в центъра стои корабът „Горянин”. Вторият етап е реконструкцията на площадното пространство.
В изграждането на музея общината ще вложи над половин милион лева собствени средства. Той ще бъде построен за шест месеца.
Царево е най-големият град на юг от Бургас и в черноморска Странджа и му приляга да има музей, сподели кметът Петко Арнаудов. Той изрази надеждата си, че заедно с нестинарството и музея, градът може да стане център на културно-историческия туризъм и акцентира, че дори в криза общината инвестира в култура. На среща в София проектът е бил подкрепен от министъра без портфейл Божидар Димитров и зам.-министъра на културата Тодор Чобанов.
Арнаудов е получил уверението на министър Димитров за откриването на музея през лятото Царево да си получи обратно Синеморското съкровище .
Уникалното златно съкровище беше открито през август 2006 г. в тракийска могила край Синеморец.

http://www.burgasinfo.com/show_news.php?id=19680





Ключови думи: реконструкция, Царево, музей,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |