В новините
 
17.09.2009 10:27   Новината е видяна 5909 пъти
единни правила за охрана и сигурност в бургаските училища

Кметът на Община Бургас Димитър Николов ще инициира среща с областната дирекция на полицията в Бургас, специалисти  от образованието и психолози, чиято  цел ще е да бъдат изработени единни правила за охрана и сигурност  в бургаските училища.

Идеята е  да се изработи единен наръчник, който  да бъде приложен във всички школа  в общината и да се изпълнява от наетите охранителни фирми.

Зам. кметът Йорданка Ананиева ще изиска днес от всички училища правилниците за вътрешния  ред по който работят, както и мерките за сигурност, които са организирали.

«Не е нормално учениците вместо с елки и химикали да ходят на училище с ножове», заяви кме кметът Николов по повод  днешния инцидент в училище «Добри Чинтулов».

На срещата  ще се обсъдят мерки за борба с ученическата агресия и увеличаване на превантивната работа с децата.

В инициативата ще се включат и специалисти от центъра за превенция на насилието, които преди старта на учебната година предложиха на среща с директорите  на училищата инициативи за борба с агресията.

Една от идеите е да се проведе анкетно проучване  в училищата, с цел изследване на насилието –къде и как се случва, и кои са училищата с  най висок процент и риск от насилие, както и запознаване  с дейността на полицията. Анкетираните ще бъдат ученици над  4 клас и преподаватели.

Предложението е да се организират и обучителни тренинги за разпознаване на различните видове насилие и ситуации в които  се случват. Тренингите ще бъдат тематични: превенция на домашно насилие, права на детето, превенция на трафик, злоупотреба със зависимости и психоактивни вещества. Тренингите ще се провеждат от специалистите в центъра, част от които са представители полицията и на Асоциация „Деметра” специализирана в областта на домашното насилие. 




Ключови думи: Димитър Николов, полиция, кмет, престъпник, борба, превенция, училища, насилие,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |