В новините
 
19.09.2009 14:04   Новината е видяна 5377 пъти
Фалшиви печати в Поморие

Печат с надпис «Община Поморие - кмет» е открит и иззет при извършените претърсвания на служебните помещения и офиси на фирми, приближени до арестувания вчера главен архитект на Община Поморие - Светлозар Рашков, оповести на нарочна пресконференция днес Директорът на ОДМВР - Бургас - главен инспектор Милен Димитров. Официалните печати с подобен надпис са три / по един на разположение на кмета, главния счетоводител и касиера / - и трите печата при поискването им от полицейските служители са били представени от Кмета на Община Поморие - г-н Петър Златанов. За иззетия четвърти печат ще бъде назначена експертиза, която да установи как точно е изготвен и има ли налице подправяне.

      При извършените претърсвания са намерени и иззети : документи, договори, компютър и нелицензиран софтуер, уличаващи арх. Рашков в извършени престъпления по служба и злоупотреба със служебно положение. По думите на Директорът на ОДМВР - Бургас арх. Рашков е свързан с лихварската група на обявеният за общодържвано издирване през м. февруари тази година Любен Джубрилов - президент на българската федерацията по свободни бойни изкуства. Общинският служител е получавал от престъпната група кредити, обезпечени с огромни лихви, които е харчел в игрални зали и казина. Това е довело до изпадането му в силна зависимост от лихварската група, като при неутрализирането й преди седем месец, арх. Рашков е попаднал в полезрението на полицейските служители.

      Констатирано е, че архитекта е имал съвместен бизнес със сестра си - Мариана Кехайова, която притежавала архитектурно бюро. Кехайова изготвяла проектите на клиентите, които арх. Рашков й изпращал, след което той ги одобрявал в качеството си на главен архитект на общината. Рашков участвал и в обща фирма с друг служител на Община Поморие, отговарящ за външни проекти по еврофондовете, като официално името му ще бъде оповестено след извършване на процесуално-следствени действия, заяви наблюдаващия образуваното дознание окръжен прокурор - Ангел Георгиев. По неговите думи спрямо арестувания арх. Рашков ще бъде повдигнато обвинение за длъжностно престъпление по второ досъдебно производство за длъжностно престъпление, извършено преди години / това е неизпълнение на нареждане на Началникът на РДНСК - Бургас от 2001 година/ - неявяването на арх. Светлозар Рашков по това дознание е довело до обявяването му за общодържавно издирване от м. август тази година и задържането му през вчерашния ден. Предстои повдигнато и на второ обвинение - за злоупотреба със служебното положение.   




Ключови думи: Поморие, главен архитект, Община Поморие, Светлозар Рашков, ОДМВР, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |