В новините
 
24.09.2009 20:12   Новината е видяна 5187 пъти
Символично краят на лятото бе отбелязан от възпитаниците на Дневния център за работа с деца от улицата

Символично краят на лятото бе отбелязан от възпитаниците на Дневния център за работа с деца от улицата с посещение на Конна база - Община Бургас и Фестивала на пясъчните фигури. Посещението на малчуганите от центъра бе организирано от инспекторът по превенция към Областна дирекция на МВР - Бургас - Цветелина Рандева и Община Бургас в изпълнение на превантивната програма за работа с деца от рисков контингент.

     Подрастващите, по-голямата част от които от кв. “Горно Езерово”, за първи път в живота си се качиха на полицейски микробус и с радост установиха контакт с дежурните полицейски части посредством полицейската радиостанция. Сините лампи и звуковата сигнализация на полицейския микробус особено впечатли подрастващите от Дневния център, които с огромно нежелание го напуснаха, тъй като крайната точка на пътешествието по бургаските улици - Конна база - Община Бургас, бе достигната.

     Малчуганите с нескривано възхищение изслушаха беседата на домакина на проявата - г-жа Магдалена Карастоянова - Директор Общинско предприятие “Обреден комплекс” ЕООД, която ги запозна с биологичния цикъл в живота на конете, показвайки и най-младото попълнение на конната база. Огромен интерес предизвикаха миниатюрните пони, някои от които с доверие протегнаха гривите си към детските ръце. По-смелите от възпитаниците на Дневния център за работа с деца от улицата поискаха от Магдалена Карастоянова да се качат направо на големите коне, впечатлени от бързината, с която унищожиха морковите в ръцете на директорката.

      Множество радостни детски възгласи предизвика пясъчните фигури на приказни герои, подарени на бургазлии и гостите на крайморския град от Община Бургас. Всяко от децата се надпреварваше да разпознае от която приказка е пясъчния герой, като най-голямо бе впечатлението от фигурата на Джаба.

      Припомняме, че подобно образователно мероприятие с възпитаниците на Дневния център за работа с деца от улицата бе проведено и с отец Захари Дечев от бургаския катедрален храм “Св. Св. Кирил и Методий”, който в края на май предаде първия урок по религия и въвеждане в дебрите на православното християнство за малчуганите от рисковия контингент.




Ключови думи: възпитаници, Дневен център, деца, Конна база, Община Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |