В новините
 
03.10.2009 21:18   Новината е видяна 5093 пъти
„Черноморец-Бургас” изпусна да победи „Монтана” на „Лазур”

 „Черноморец-Бургас”  загуби първи точки пред собствена  публика. След 4 победи на стадион „Лазур”  от началото на сезона „акулите” изпуснаха  да победят новака „Монтана” и мачът от 8-мия кръг на „А” група завърши наравно – 1:1.

     Двубоят премина под непрекъснат дъжд, който облагодетелства футболистите на гостите в стремежа им повече да рушат играта. „Акулите” очаквано наложиха териториален превес веднага  след първия сигнал на главния съдия Антон Генов. В 8-мата минута опасен изстрел от фал на Костадин Дяков беше отразен със сетни усилия от вратаря на гостите Цветомир Цанков. „Монтана” отвърна с далечен удар на Даниел Гаджев, след който Паскал Борел отби топката в напречната греда. В 31-вата минута Дуду свали топката с глава за Марсио Нуно, чийто шут с мъка бе отбит от Цанков. Последваха две разбърквания в наказателното поле след корнери, ала мрежата на „Монтана” остана суха. Меле се оформи и в 38-ата минута, когато Дуду остана под кълбото и не успя да го засече от непосредствена близост.

     След  почивката черноморци натикаха противника в собствената му половина и още  в 47-ата минута Костадин Дяков можеше да открие, но пропусна идеална възможност. Само след две минути обаче трибуните изригнаха в овации. Адриан Фернандес беше намерен на границите на наказателното поле, напредна и хладнокръвно преодоля Цанков – 1:0! Седем минути по-късно при една от редките си контраатаки новакът стигна  до изравняване. Атанас Чепилов наказа колективна грешка в бургаската защита и простреля Паскал Борел по диагонала. До края на мача „акулите” доминираха тотално, но нямаха шанс да отбележат втори гол. На няколко пъти пред вратата на Цанков вреше и кипеше, но не се намери кой да нанесе решителния точен удар. В средата на второто полувреме черноморци претендираха за игра на противников футболист с ръка в наказателното поле, при която съдийски сигнал не последва. Резервата Георги Чиликов се размина със златен шанс в 76-ата минута, когато секунди след влизането си в игра заби топката с глава на сантиметри от десния стълб след перфектно центриране на Нуно. Играчите на „Монтана” оставиха лошо впечатление с умишленото бавене на играта, заради което реферът Генов удължи редовното време с 6 минути, но и те не бяха достатъчни на домакините да се доберат до победата.

Краят дойде  при 1:1. Въпреки ремито, футболистите на „Черноморец-Бургас” бяха приветствани след края на мача от своята агитка.
 

     Балъков: За момент загубихме  концентрация и бяхме наказани

     „Доволен съм от мотивацията и нагласата на момчетата. Успяхме да контролираме мача през по-голямата част, отбелязахме и гол. За съжаление изпуснахме концетрацията за секунди и с две-три отигравания, Монтана успя да ни отбележи гол.

     Хубавото за нас е, че играхме добре и излизаме с високо вдигната глава.

     Искам да поздравя момчетата на Монтана, които  за новак в групата играят добър  футбол и то със самочувствие.

     Щеше  да е хубаво Чиликов да отбележи с първото си отиграване, но това е футбола.

     Сега  първо ще починем, ще анализираме  ситуацията внимателно, и от другата  седмица започваме сериозна работа, тъй като ни предстоят много тежки  изпитания след паузата”, сподели  мениджърът на „Черноморец – Бургас”  Красимир Балъков.
 

     Стевица Кузмановски: „Черноморец – Бургас” е отборът, който в момента играе най-добрия футбол в България. В никой от досегашните мачове не ни е било толкова трудно. Това което се прави за футбола тук заслужава уважение. Само по този начин ще се вдигне нивото на нашата група. Сериозен треньор, сериозна база, публика, която подкрепя отбора си. Пожелавам нови победи на „Черноморец”, завърши Кузмановски. 




Ключови думи: Черноморец-Бургас, акулите, Монтана, футболисти, Борел, Дуду, черноморци, футбол, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |