В новините
 
05.10.2009 22:25   Новината е видяна 5247 пъти
Бургаските деца ще учат православие и в детската градина

На 5, 6 и 7 октомври Общински детски комплекс при Община Бургас организира обучителен семинар за практикуващи начални детски учители. Те ще бъдат подготвени да преподават православие в бургаските детски градини.

Досега занятия по православие се провеждаха само в местните училища. Семинарът има за цел да подготви кадри, които да преподават по този предмет и в детските градини. Изготвена е специална учебна програма с автор ставрофорен иконом отец Захари.

Подборът на участниците в семинара е направен от директорите на детските градини. Педагогическата подготовка на избраните учители ще бъде разширена. Така чрез познати на децата лица, а не чрез външни лектори, ще бъде реализирано на практика православното обучение в детските градини.

Семинарът ще се проведе в залата на Енорийски православен център при храм „Свети Атанасий” в к-с „Изгрев”. През трите дни занятията ще са с времетраене от 08.00 до 19.00 часа. Преподавателите ще са професионалисти от системата на предучилищното религиозно образование.




Ключови думи: православие, детски градини, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |