В новините
 
09.10.2009 06:17   Новината е видяна 1506 пъти
Кметът на Бургас водещ на годишната среща на общините в България

Oбластните  управители да открият  приемни в общините, предложи Димитър  Николов
Кметът на Бургас Димитър  Николов откри днес VI- та годишна среща на местните власти в Сандански, организирана от Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/.
В тридневния форум участват над 1 000 общински съветници, областни управители, кметове, представители на местните власти.
Николов бе водещ на форума с тема „Взаимодействието  между общините и областните управители”.
На срещата бяха дискутирани въпроси свързани с подобряване взаимодействието между местната и държавната власт за по- ефективно обслужване на гражданите. Бургаският кмет предложи областните управители на участват в приемните дни на кметовете по места, за да се запознават отблизо с проблемите на гражданите и реално да участват в тяхното разрешаване. Той даде като добър пример взаимодействието между общинската администрация и областна управа в Бургас. Според Николов, би било добра практика ако областните управители открият ежемесечно свои приемни в общините, за които отговарят, за да не се къса връзката между тях и населените места.
Сред обсъжданите  теми бяха – „Съвместно предоставяне на услуги за гражданите от общински и  областни администрации”, „Законова  рамка за взаимодействие между двете институции и потенциални конфликтни зони” и др. 
Ключови думи: Oбластните управители да открият приемни в общините, предложи Димитър Николов Кметът на Бургас Димитър Николов откри днес VI- та годишна среща на местните власти в Сандански, организирана от Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. В тридневния форум участват над 1 000 общински съветници, областни управители, кметове, представители на местните власти. Николов бе водещ на форума с тема „Взаимодействието между общините и областните управители”. На срещата бяха дискутирани въпроси свързани с подобряване взаимодействието между местната и държавната власт за по- ефективно обслужване на гражданите. Бургаският кмет предложи областните управители на участват в приемните дни на кметовете по места, за да се запознават отблизо с проблемите на гражданите и реално да участват в тяхното разрешаване. Той даде като добър пример взаимодействието между общинската администрация и областна управа в Бургас. Според Николов, би било добра практика ако областните управители открият ежемесечно свои приемни в общините, за които отговарят, за да не се къса връзката между тях и населените места. Сред обсъжданите теми бяха – „Съвместно предоставяне на услуги за гражданите от общински и областни администрации”, „Законова рамка за взаимодействие между двете институции и потенциални конфликтни зони” и др.,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |