В новините
 
07.10.2009 07:25   Новината е видяна 3546 пъти
Специална парламентарна комисия за финансовата и икономическа криза

Европейските депутати днес решиха да бъде създадена специална парламентарна комисия за финансовата и икономическата криза, която ще бъде с мандат от една година и ще има 45 членове. Тя ще направи оценка на обхвата и въздействието на кризата в държавите членки и ще предложи мерки за стабилизиране на финансовите пазари.
Решението беше взето в сряда от европейските депутати с вдигане на ръце.
Председателят на ЕП Jerzy Buzek изтъкна следното: "Трябва да научим уроците от тази финансова и икономическа криза, за да гарантираме, че тя няма да се повтори. Членовете на ЕП трябва да оценят ефикасността на мерките, предприети от ЕС и държавите членки за ограничаване на финансовата криза. Тази нова комисия на Европейския парламент ще служи като важен форум за това."
Мандатът на новата комисия започва на 8 октомври 2009 г. Нейните заключения ще бъдат представени в два доклада - единият в края на първите шест месеца, а вторият в края на мандата ѝ, като в тях ще бъдат включени препоръки за действия.
Парламентарната комисия ще организира изслушвания с участието на експерти, социални партньори и представители на бизнеса, националните правителства и парламенти. Тя ще може да участва също и в законодателната работа на постоянните парламентарни комисии, давайки своето мнение по въпроси в областта на нейната компетентност.
Членовете на новата комисия ще бъдат гласувани на сесията в четвъртък, 8 октомври.





Ключови думи: Брюксел, Ирландия, пленарната сесия, Европейски парламент,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |