В новините
 
14.10.2009 19:26   Новината е видяна 6049 пъти
Откриха модерен базар в бургаския комплекс „Меден рудник”

Кметът  на Община Бургас Димитър Николов  преряза днес /14 октомври/ лентата  на модерен търговски базар в  най-големия жилищен коплекс в града „Меден рудник”. Такава инициатива бе реализирана през лятото, след като в к-с „Лазур” /пред Трета поликлиника/ бе изграден подобен търговски базар.

Тържествен  водосвет по повод откриването на районния базар отслужи отец Радослав, а деца от ОДЗ № 11 „Чайка” поздравиха гостите с кратка програма.

На  церемонията пред събралите се гости, търговци и жители на квартала, кметът Димитър Николов заяви, че реализацията на търговския базар е истински пример за успешно публично – частно партньорство между Община Бургас и търговците от комплекса. Той допълни още, че в момента на територията на базара функционират 20 търговски обекти и се надява те бързо да се увеличат, тъй като капацитетът му е за повече от 40 позиции.

На  тържеството по повод откриването  на новия базар присъстваха още  заместник – кметът на Бургас Красимир Стойчев, главният архитект на Общината Веселина Илиева, директорът на териториална дирекция „Възраждане” Магдалена Манолова, общински съветници, търговци и жители на комплекса.

Модерният базар бе реализиран след като Общината предостави терена и изгради подходящата  инфраструктура /асфалтиране, водоснабдяване и ел. захранване/, а търговците инвестираха в закупуване на павилиони с единна визия, одобрена от главния архитект на общината.

Така  вместо старите и неугледни магазинчета, пръснати из целия комплекс, павилионите ситуирани на едно място в новия базар ще улеснят в значителна степен жителите, а подобрения им вид ще се превърне в предпоставка за увеличаване на клиентите и оборота на търговските обекти. 




Ключови думи: Община Бургас, Димитър Николов, търговски базар, търговци, Община,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |