В новините
 
15.10.2009 18:43   Новината е видяна 4796 пъти
Кметът поиска отваряне на пристанище „Изток” за атракционна зона
Кметът Димитър  Николов призовава общинските съветници  да подкрепят предложението му община Бургас да получи правото на управление на пристанище „Изток”, което ще отвори градът към морето.

Докладната записка  е входирана за разглеждане на предстоящата сесия на местния парламент  в четвъртък.

Ако съветниците подкрепят  предложението, това ще даде началото на отварянето на част от пристанището за посетители и ще отключи реализацията на проект за атракционна и обществено функционална зона в центъра на Бургас.

Според Николов, това ще промени положително облика на града и ще го направи по атрактивен и привлекателен за жителите и гостите. 

Кметът е категоричен, че бъдещето на Бургас е в развитието му като туристически град, а не като град на чиято територия ще бъде изграден петролопровод. 

 „С отворено  пристанище и зона за обществен  достъп, Бургас ще се превърне  в най- добрия град за живеене, а не с изграждането на тръпобопровод”, заяви Димитър Николов. 

В началото на другата  седмица той ще изрази позицията  си в интервю пред една от националните телевизии в Гърция, чиито екип пристига в Бургас, за да се запознае с отношението на кмета и жителите на града към проекта Бургас – Александруполис. 




Ключови думи: Димитър николов, Бургас, пристанище, зона,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |