В новините
 
16.10.2009 15:15   Новината е видяна 4178 пъти
Златната акция в БТК остава държавна

Държавата ще задържи  т. нар. златна акция в БТК АД най-малко  до завършване на делото, заведено от телекома за обезсилване правото на вето на държавата върху решения на Управителния съвет на дружеството.

Вчера министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков  е предложил в писмо до финансовия министър Симеон Дянков да бъде назначен представител на държавата в ръководството на телекома.

Задържането на златната акция ще позволи на държавата  да участва в оперативната работа на дружеството. Основанията за това са две, твърдят от ведомството на Цветков. От една страна, преструктурирането на БТК все още не било приключило, а от друга - компанията изпълнявала важни социални функции, тъй като 90 на сто от стационарните телефони в страната са на нейни абонати.

Основание за невръщането  на акцията е, че телекомът не е  спазил всички изисквания по приватизационния договор от 2004 г.




Ключови думи: акция, държава, БТК,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |