В новините
 
17.10.2009 07:57   Новината е видяна 4400 пъти
Представят филм за турнето на млади бургаски музиканти в Австрия и Словакия
На 19.10. 2009 г. /понеделник/ от 18.00 часа в Куклен театър - Бургас ще бъде представен филм за турнето на младежка филхармония "Бургас" към Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Братислава и Виена. Турнето стана възможно с финансовото съдействие на Община Бургас, която осигури средства за транспорт.

Входът е свободен.

"Бургас - Виена 9/8" е филм на Национална телевизия "СКАТ". Младите музиканти бяха  поканени в европейските столици да отбележат с концерти националния ни празник 3 март. В препълнени барокови зали в Австрия и Словакия младежите от Бургас изпълниха произведения от наши и чуждестранни автори с участието на солисти от България и Австрия.

Ръководители на турнето бяха преподавателката Юлия Манукян и директорът на училището Юлия Ненова. Диригент - Левон Манукян.

Филмът "Бургас - Виена 9/8" проследява всички етапи от турнето - пътя, забележителностите, концертите, отзивите на публиката. Заглавието е свързано с неравноделните размери на българските творби, които винаги завладяват чуждестранната публика.

Авторът Мартина Чачевска и операторът Пламен Паскалев са събрали в 30 минути емоциите на бургаските музиканти и красотата на Виена и Братислава. Ролята на водещ във филма играе ученикът Петко Ганев.

"Бургас - Виена  - 9/8" е светъл музикален филм, изпълнен с усмивките на 33-мата оркестранти, тръгнали да покажат своя труд и талант с ясното съзнание, че така представят България.




Ключови думи: Бургас, турне, Виена, музиканти, левон манукян,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |