В новините
 
21.10.2009 15:55   Новината е видяна 5288 пъти
Крадци на кабели оставят Бургас без тролеи

Мащабна кражба на кабели, захранващи конктактната мрежа на тролейбусния транспорт в Бургас, е констатирана на 13 октомври от специалисти на общинска фирма „Бургасбус” и представители  на IV-то РПУ на МВР–Бургас. Откраднатите кабели са от шахти в района на ромската махала в кв. „Меден рудник” /до бл.74 и 81/, където преди месец бяха премахнати 19 незаконни постройки. Проверката е извършена след сигнал за предаване на значително количество медни кабели в пунктове за вторични суровини.


Кражбата засяга токозахранването на два сектора  на тролейбусното движение в града  – „Захари Стоянов” и „Зона  А”. По първаночални изчисления cумата, необходима за възстановяване на щетите, възлиза на над 50 000 лева. Според специалисти  от „Бургасбус” възстановяването на кабелите ще продължи най-малко до края на месеца. Това ще доведе до удължаване времето на спиране на тролейбусния транспорт в града, което беше наложено заради текущите строително-ремонтни дейности по бул. „Захари Стоянов”.  


Полицията работи по установяване на извършителите на престъпното деяние.





Ключови думи: кражба, кабели, бургас, зхари стоянов, бургасбус,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |