В новините
 
30.10.2009 13:06   Новината е видяна 4281 пъти
Часове по бразилска КАПОЕЙРА за първи път в Бургас

За първи  път в Бургас стартират редовни  занимания по бразилското бойно  изкуство КАПОЕЙРА. Те ще се провеждат  два пъти седмично в Танцово студио ДЮН под ръководството на преподавателката Меглена Гюрова.  

Меглена Гюрова се занимава от дете с танци и бойни изкуства. Работи като преподавател по салса за начинаещи и напреднали младежи и възрастни в “Colegio Maravillas”- Бенамалдена, Испания., като и в “Medborgarskolan”- Шьовде, Швеция. Свири на типичните капоейра-инструменти - беримбау (еднострунен инструмент с кратунка), атабаке (барабан) и пандейро (тамбурина).

В Танцово  студио Дюн тя ще преподава стиловете  capoeira regional и angola.

 
Меглена има дългогодишен опит и  в айкидо. Притежава Първи дан  черен колан по Iwama ryu или т.н. Takemusu aiki aikido - shodan Honbu dojo Tokio, както и треньорски лиценз по бойни изкуства от Шведската организация по Будо и бойни изкуства. Била е uchi deshi – живуща в доджо, 2 месеца при шихан Улф Евенас (7 дан) и Йонас Палм (5 дан). Участва всеки месец в различни семинари при различни майстор-треньори.

Капоейра е бразилско бойно изкуство, което е изградено на базата на бойни техники, музика и танц. В капоейрата няма контакт. В играта се включват удари с крака и ръце, плавни, кръгообразни движения и акробатика съобразена с нивото и физическите възможности на трениращия. 

Капоейрата  се играе като трениращите се нареждат в кръг. Играта е съпроводена от песни и музика от различни музикални инструменти: беримбау- еднострунен инструмент с кратунка, атабаки- барабан, пандейро- тамбурина и други малки инструменти в зависимост от желанието на трениращите, например агого или реко-реко.

Капоейрата  се ражда от времето на робите в  Бразилия. Робите създават бойно изкуство прикривайки го от робовладетелите  с типичните движения, взети от африканските танци. Капоейрата, каквато  ние я познаваме се оформя в  началото на миналия век. Съчетават  се горепосочените музикални инструменти, техники от японските бойни изкуства и типичната жинга- поклащащ се начин на придвижване.
 

Часовете  по КАПОЕЙРА се провежда в сряда от 20:00 ч. и неделя от 19:00 ч. в Танцово студио ДЮН на ул. „Цар Асен”, 7 /срещу  кино Тракия/, етаж 4.




Ключови думи: бойно, изкуство, Танцово, студио, бойни, изкуства, като, типичните, инструмент, изкуства, различни, музика, музикални,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |