В новините
 
30.10.2009 13:09   Новината е видяна 2377 пъти
По време на криза Бургас спечели награда за „Най-добър бизнес град

Бургас бе обявен за „Най-добър бизнес град" от организаторите на класацията „Най-добрият град за живеене в България”. Това е изключителен комплимент за работата на кмета Димитър Николов и екипа му в условията на финансова криза.

През 2009 година Общината реализира мощна строителна програма и се превърна в най-големия инвеститор на територията на Бургас. Така беше осигурена заетост за служителите на над 150 местни фирми. Едновременно с това конкуренцията при участието в прозрачните общински конкурси намали себестойността при изпълнението на множество инфраструктурни проекти.

През 2009 г. Община Бургас насочи много усилия към привличането на инвеститори и осигуряването на подходящи условия за работата им. Издаден беше атрактивен икономически каталог, рекламиращ града и региона. Чрез активната си международна дейност общинска администрация влезе в контакт с много чуждестранни предприемачи.

Тази година Бургас отбеляза ръст в туристическата дейност. С предвидлива общинска политика, особено в областта на културата, бяха привлечени много туристи. По този начин бяха повишени печалбите на местните фирми от всички сектори, обслужващи туризма.

Община Бургас спечели и започна да изпълнява 2 проекта по ОП „Административен капацитет”. Единият повишава информираността на гражданите и бизнеса за административната дейност, обслужването и процесите при вземане на решения в Общината. Вторият проект спомага за създаване и утвърждаване на механизъм за успешни публично-частни партньорства в община Бургас и Югоизточен планов регион.

Протегнатата ръка на общинска администрация беше поета от инвеститорите и в града бързо започнаха да се реализират успешни публично-частни партньорства. Чрез този вид взаимодействие беше изградена нова спортна зала, предстои строителството на нова многопрофилна болница с медицински център и големи спортни обекти.

В Бургас бяха построени и се строят нови МОЛ-ове, престижни търговски марки отварят свои представителства в града.

Със средства по друг спечелен европроект се обособяват две нови индустриални зони, към които вече проявяват интерес инвеститори от страната и чужбина.

Община Бургас и представители на бизнеса заедно построиха множество нови детски и спортни площадки в града. Това се случи благодарение на установените партньорски отношения между тях.

В тазгодишното издание на надпреварата „Най-добрият град за живеене”, съвместна инициатива на Дарик радио и в-к „24 часа", Бургас спечели трето място в официалната и читателската класация, нареждайки се след София и Варна. Миналата година градът беше на пето място и в двете класации, а през 2007-ма на пето място в официалната и на десето място в читателската класация. Кметът Димитър Николов благодари на всички приятели на Бургас, които активно го подкрепиха в гласуването по интернет.

През 2009 г. Бургас направи голяма КРАЧКА НАПРЕД в развитието си със съвместните усилия на общинска администрация, местен парламент, бизнес и неправителствени организации, медии, но най-вече благодарение на мощната подкрепа на всички бургазлии! 
Ключови думи: Бургас, бизнес, Димитър Николов, инвеститори, общинска администрация, бизнеса, публично-частни,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |