В новините
 
30.10.2009 13:15   Новината е видяна 5738 пъти
Бургас ще отбележи Деня на Черно море с поредица от събития
Бургас  ще отбележи тазгодишния международен ден на Черно море /31 октомври/ с тридневна поредица от събития. С изложба на детски рисунки под надслов „Морето – красив и светъл дом” ще стартират тазгодишните чествания по повод еко-празника на морето. Тя ще бъде открита в сряда /28 октомври/ от 17.30 часа в залата на Младежкия културен център. Творбите са резултат от проведения в учебните заведения, работещи по Програма „Екоучилища”, конкурс за рисунка.

     На  следващия ден, четвъртък, /29 октомври/ от 16.30 часа бесарабският българин и вело-пътешественик Вячеслав Стоянов ще представи в залата на Община Бургас атрактивна мултимедийна презентация за чистотата и екологичното състояние на българското крайбрежие. Това лято Вячеслав Стоянов, който от 12 години живее в България, направи пълна колоездачна обиколка на Черноморието, изминавайки 6000 км. за 45 дни. Той ще сподели своите наблюдения относно замърсяването на Черно море с битови отпадъци и интересни впечатления около вело-обиколката.

     Събитията за отбелязване Деня на Черно море ще продължат на 30 октомври /петък/ с дефиле на деца от бургаските детски градини „Здравец”, „Детелина” и „Моряче”, и ученици от учебните заведения „Михаил Лъкатник”, „Антон Страшимиров”, „Найден Геров” и „Христо Ботев” /гр. Айтос/. Тържественото шествие ще стартира в 10.00 часа от площад „Атанас Сиреков” /пред сградата на Община Бургас/ и ще продължи до площад „Тройката”.

     Веднага след това от 11.00 часа участниците в  дефилето ще изнесат концерт в зала „Проф. Иван Вульпе” под надслов „Морето – красив и светъл дом”. Концертът ще бъде придружен от ревю на костюми, изработени от отпадъчни материали.

     Празничните събития по повод Деня на Черно  море ще завършат с церемония по награждаване на участниците в конкурсите за рисунка и костюми.

     Международният  ден на Черно море 31 октомври 2009 г. отбелязва 13 – годишнината от подписването през 1996 г. на т. нар. „Стратегически план за действие за възстановяване и опазване на Черно море”. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона. 




Ключови думи: Бургас, Черно море,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |