В новините
 
31.10.2009 10:02   Новината е видяна 4946 пъти
Измамени от търговци бургазлии вече могат да се жалват и в Общината

Гражданите  ще могат вече да подават сигнали  за нарушения на Закона за защита на потребителите и в Община Бургас. Жалбите ще бъдат приемани на дежурния телефон 84 15 60 и на телефона на инспекторите в Отдел „Стопански дейности” – 84 00 26.

Това решение бе взето по време на заседание при заместник – кмета на Бургас по бюджет и финанси Красимир Стойчев с териториалните директори и началниците на общинските отдели „Обществен ред и сигурност”, „Местни приходи от данъци, такса и реклама”, „Стопански дейности”, и „Туризъм”.

На  срещата бяха обсъдени извършването на проверки по Закона за туризма, Закона за защита на потребителите и наредбите за опазване на обществения ред, за преместваемите обекти, и за рекламната и информационна дейност на територията на община Бургас.

В разговора се акцентира на правомощията на звеното за защита на потребителите към общинската администрация. Взето бе решение за извършване на ревизии и съвместни проверки между Община Бургас и Районната комисия за защита на потребителите. Служителите, извършващи проверките ще бъдат застраховани срещу злополука за сметка на Общината.

Ще  продължат действията за премахване на незаконните рекламни съоръжения, а неправилно паркираните автомобили в комплексите и кварталите ще бъдат вдигани от паяците по предварително изготвен график.

Преместваемите обекти ще бъдат проверявани дали спазват указанията в наредбите за преместваемите обекти, рекламната и информационна дейност. Според изискванията те трябва да отбележат на видно място името на обекта, адреса, телефона и номера на разрешението. Тези от тях, които имат издадени разрешения за поставяне на маси, столове, тенти и чадъри трябва да поставят такъв документ на външната стена на обекта. 

Радостин Рачев




Ключови думи: сигнали за нарушения, Закон за защита на потребителите, Община Бургас., Красимир Стойчев, Радостин Рачев,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |