В новините
 
02.11.2009 12:21   Новината е видяна 4726 пъти
Седмо издание на медийния конкурс Нашето общо Черно море
Номинации в седмото издание  на медийния конкурс  „Нашето общо Черно  море” на Черноморска мрежа на неправителствените организации

Конкурсът „Нашето  общо Черно море“ отличава журналисти и сътрудници на медиите за професиолнално и обществено ангажирано отразяване на проблемите на околната среда и устойчивото развитие в черноморския регион. 

Конкурсът цели да повиши екологичната осведоменост и ангажираност на журналистите и широката общественост. По традиция бяха отличени медийни творци в три категории: електронни медии, печатни медии и фотография.

В седмото издание на конкурса „Нашето общо Черно море” се поощряват следните журналисти и фоторепортери:

Мариела Димитрова, електронни медии
Мариела Димитрова, Радио Варна, е отличена за последователно отразяване на местните екологични проблеми и по-специално реакцията на обществеността във връзка с доклада за екологичната оценка на проекта за нов ОУП на Варна.

Цветелина Атанасова, електронни медии
Цветелина Атанасова, журналистка от Канал 1 на БНТ, е номинирана за изготвянето и популяризирането на поредица от документални подводни снимки на обекти от Черно море, които са предоставени на медии и неправителствени организации. Експертният екип на конкурса оценява високо усилията на авторката за популяризирането на проблемите на Черно море и отразяването им на национално ниво. 

Румяна  Емануилиду, печат
Румяна Емануилиду, в. „Фактор” – Бургас, за публикации по проблемите, свързани Програмата на "Лукойл Нефтохим" за за отстраняване на екологичните щети, причинени от минали действия или бездействия, до момента на приватизацията на “Нефтохим” АД и плановете за рекултивация на нефтените утайници, заложени в новата концепция за развитие на морския град.

Сайтът  на кампанията „За  да остане природа  в България” www.forthenature.org
За създаването  на информационен и ресурсен обмен  по проблеми на опазване на околната среда в неправителствената общност.

Антон Стоянов, фотография
Наталия Божидарова, фотография
В-к „Твоят ден” – Варна, Добрич за присъствието на морето и екологичната тема в регионалното издание и в. „Дневен Труд”.

В следващото издание  на конкурса могат да участват материали, публикувани или излъчени от 1 ноември 2009 г. до 25 октомври 2010 г.

Благодарим за сътрудничеството на колегите от неправителствените организации  и нашите експерти за проследяването на работата на медии и журналисти.

Благодарим на всички медии, които отразяват активно проблемите на Черно море и желаем приятна и ползотворна работа!  




Ключови думи: издание, Черно море, неправителствени организации, Конкурс, журналисти, околна среда, Румяна Емануилиду,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |