В новините
 
04.11.2009 08:18   Новината е видяна 6121 пъти
Заседание на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания
На  свое редовно заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/ взе решение за обявяване на грипна епидемия в още девет общини на територията на област Бургас - Айтос, Камено, Несебър, Поморие, Созопол, Сунгурларе, Малко Търново, Карнобат, Средец. Извън обявената грипна епидемия остават общините Руен, Царево, Приморско, където няма високо епидемично разпространение на грипа и ОРЗ.

      В заседанието взеха участие председателят на щаба зам.-областният управител Златина Дукова, директорът на РИОКОЗ Бургас Светла Станчева, зам.-кметът по здравеопазване в Община Бургас, ръководителите на Регионалния център по здравеопазване, Регионалната здравна каса, социално подпомагане, инспекторат по образование, представители на болнични заведения и др.

      В общините в които се обявява грипна епидемия се разпореди да бъдат преустановени учебните занятия във всички училища до края на седмицата

/06 Ноември  включително/, както и да се вземат всички необходими противоепидемични мерки във връзка снижаване на заболяемостта. Да се прекратят плановите операции в лечебните заведения, да се преустановят свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации. Детските градини да продължат да работят с режим на „засилен филтър”.

      „Няма място за паника, ръстът на заболяемостта не е по-висок от стойностите регистрирани през изминали зимни сезони. Нека гражданите да ограничат посещаването на масови прояви и мероприятия”, обобщи в заключение Дукова.




Ключови думи: грипа, грипна епидемия, Бургас, общини,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |