В новините
 
13.11.2009 06:48   Новината е видяна 5758 пъти
128 общински имота в Бургас ремонтирани
От началото на годината досега в Бургас са извършени ремонти  на 128 общински имота - 62 жилищни, 32 нежилищни, 34 административни сгради и обекти. До края на годината предстои да приключи ремонтът на още 10 обекта. Общата стойност на извършените от януари до октомври 2009 г. ремонтни дейности е 157 500 лв. Това гласи годишният отчет на общинско предприятие „Общински имоти”. 

Сред по-значимите  обекти, реконструирани цялостно или  частично през 2009 г., са два пункта на Детска млечна кухня в к-с „Славейков”,  Защитено жилище за изоставени деца в кв. „Изгрев”, три пенсионерски клуба /в кв. „Акациите”, кв. „Победа” и с. Брястовец/, подлез пред Военна болница, офис на БЧК на ул. „Оборище”, помещение на Радио възел-Бургас на ул. „Александровска”, киносалон в кв. „Крайморие”, офис, предоставен за ползване на Регионално сдружение „Диабетни грижи”-Бургас, както и една от най-красивите и емблематични за Бургас сгради - къщата на архитекта на Морската градина, в която понастоящем се помещава бургаската хидро-метеорологична обсерватория към НИМХ /БАН/. Ремонтни дейности са извършени и на редица общински административни сгради.  Възстановени са амортизирани общински жилища и са осъществени  довършителни работи след ново строителство на такива. 

Реализираните през тази година ремонти на общински имоти са с пъти повече в сравнение с предходни години. Основната причина за това е, че от началото на 2009 г. с решение на Общински съвет към дейностите на  ОП „Общински имоти” е включено изпълнението на ремонт и реконструкция на обекти, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура и други жилищни и нежилищни имоти, собственост на Община Бургас. Всички ремонти през годината са извършени не от външен изпълнител, а от новосъздадена към предприятието работна група. Това е довело до много по-добра оперативност на работата, възможност за бързо реагиране и спестяване на средства от общинския бюджет.

ОП „Общински  имоти” ежемесечно подава информация към дирекция „Управление на общинската собственост” за свободните нежилищни имоти с предложение за настаняване или търг, както и за наличните  свободни жилища до отдел „Общински жилища и жилищна политика”. Към края на октомври 2009 г. изпълнението на план-приходите от общински наеми е 108 %. 




Ключови думи: Бургас, административни сгради, Общински имоти, имоти,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |