В новините
 
15.11.2009 09:45   Новината е видяна 5257 пъти
Световните шампиони по културизъм – номинирани за спортисти на месец ноември

 На 13.11.09 от 10.00ч в Пресклуб „България” на Националния  стадион „Васил Левски”  се състоя пресконференция, организирана от Българската Федерация по Културизъм и Фитнес и Пресклуб „България” със съдействието на Генералния спонсор Super-Max.

   На  пресконференцията присъстваха двамата български състезатели, станали шампиони по културизъм на Световното Първенство в Катарската столица Доха, председателят на БФКФ Патрик Ангелов, международният съдия Иван Пенков и Роси Михайлова – мениджър за Източна Европа на Super-Max – компанията, която от тази година стана Генрален спонсор на БФКФ и промени представата за културизма в България.

   Христомир Христов – световен шампион по културизъм в категория до 80 кг и Димитър Димитров – световен шампион  по културизъм в категория над 100кг бяха номинирани за спортисти на месец ноември от Пресклуб «България».

   Двамата състезатели споделиха отличните си впечатления от Световното първенство по културизъм, провело се в рамките на три дена между 02-04 ноември тази година в Катарската столица Доха. «Не можахме да видим предварително съперниците си на кантара, както става обикновено.», отбелязаха двамата Световни медалисти. «Предварително се бяхме подготвили психически за първи места! Ако не повярваш в себе си, няма как да стане!», сподели Христомир. 

   На  тазгодишното Световно първенство участие  взеха 80 държави. Христомир  Христов се конкурира с още 16 състезатели в категорията до 80 кг и добрата му подготовка не остана незабелязана от съдиите.

   Съперниците на Димитър Димитров в тежката категория над 100кг бяха 16 на брой. Сред тях и основния опонент на българския състезател – 8-кратният Световен шампион от Египет. Той 
 

   обаче се задоволи със среброто, изместен без колебания от Димитър. «Най-сериозните ми конкуренти – отборът на Русия – не участваха. Въпреки, че вече веднъж ги победих на Европейското!», каза с усмивка Димитър Димитров на пресконференцията.

   «Изключително много благодаря  на новия ни спонсор  – компанията Super-Max, без чиято подкрепа нямаше да можем да постигнем много от нещата, които постигнахме тази година! Отидохме в Доха с амбицията за две Световни титли и се върнахме с тях! Няма по-хубаво от това! Завършваме спортния календар по културизъм със златни Световни и Европейски титли. Културизмът има бъдеще в България, защотото състезателите ни са много добри. Владимир Курдов и Константин Паскалев също се пребориха за златни медали на Европейското в Нови Сад. Сега на Световното първенство участие взе още един български състезател – Иван Илиев – новата надежда на културизма в България.”

   „Не е случайно, че повечето медали отиват при богати държави като Бахрейн, Катар, Иран.”, споделят от Федерацията. „Културизмът е скъп спорт и помощта, която ни оказва Super-Max като наш Генерален спонсор е много ценна, особено в сегашното положение на България.”

   „Нашите състезатели са изключително добри. Имат световни и европейски титли и продължават да ги защитават! Изключително съм щастлива, че компанията Super-Max има възможност да подкрепя този спорт, защото нашите момчета наистина го заслужават!”, коментира Роси Младенова – мениджър на Super-Max за Източна Европа. 

   Христомир Христов е ангажиран  с културизма още  от 1996г, когато за първи  път участва в  състезание. Вече 14 години той е неизменно на състезателния подиум. След кратко прекъсване от 4 години, между 2004 и 2008 г., Христомир се завръща в прекрасна форма и през 2009 г. става Европейски шампион в Нови Сад, Световен шампион в Катар и шампион в първия за България отворен турнир по културизъм Super-Max CUP със забележителния награден фонд от 2 000лв за трето, 3 000 лв – за второ и 5 000лв- за първо място, организиран от споснора на БФКФ Super-Max.

   Димитър Димитров се занимава сериозно с културизъм от 6 години. При първото  си участие на Европейско първенство се класира  на 18-то място. През 2005г. е 8-ми на Световно първенство, а през 2006-та се изкачва до 3-тото място. През 2009 г. завоюва първата за България Световна титла в тежката категория. Изключително атрактивният състезател  е и двукратен Европейски шампион – за 2008 и 2009 г. в своята категория, като през 2008 г. става и 

   Абсолютен Европейски шампион. Класира се на второ място в турнира Super-Max CUP, който се проведе в София, седмица преди Световното първенство в Катар. През следващата година Димитър планира кратка почивка, тъй като очаква да стане баща през април.

   Христоми  Христов и Димитър  Димитров излетяха за Москва веднага след пресконференцията, за да участват в  международен турнир по културизъм за мъже „Империя Юнивърс”. Турнирът се провежда за втора година в руската столица с награден фонд 60 000 долара и достъп за участие в него имат само спортисти, получили специална покана от организаторите. Нашите състезатели са  получили поканите си още преди Световното в Доха.




Ключови думи: културизъм, БФКФ, super-max, световен шампион, състезател, турнир, награден фонд,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |