В новините
 
19.11.2009 13:31   Новината е видяна 4785 пъти
Общината възстановява паметната плоча на Коджакафалията
Кметът Димитър Николов разпореди да бъде реставрирана паметната плоча на легендарния бургазлия Александър Георгиев - Коджакафалията в градския гробищен парк. Нейното изключително лошо конструктивно състояние беше установено при скорошното отбелязване на Архангелова задушница. Тогава представители на Общинска администрация поднесоха цветя при паметните плочи на поетесата Петя Дубарова, Коджакафалията, Атанас Сиреков - бивш градоначалник на Бургас, първия ни олимпийски шампион Никола Станчев и редица почетни граждани.

Надгробният знак на Коджакафалията е в окаяно състояние. Благородните жестове не се измерват с финикийски знаци, но е редно да се спомене, че той е завещал на бургазлии имущество, което днес струва милиони. Именно затова е парадоксален фактът, че заради липсата на преки наследници в момента гробът му е изключително занемарен.

Най-малкото, което може да направи местната управа в знак на признателност към Александър Георгиев, е реконструкцията и поддръжката на последния му дом.

Инициативата ще продължи с възстановяване на неподдържаните надгробни знаци на други легендарни бургазлии без наследници.




Ключови думи: Александър Коджакафалията, бургазлии,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |